Az U21es magyar válogatott is felavatja a Puskás Arénát

Több, mint 10 ezren váltottak eddig jegyet.

Forrás: MLSZ

Három nappal a Puskás Aréna első mérkőzése után újabb válogatott találkozót rendeznek az új nemzeti stadionban: a Gera Zoltán vezette U21-es válogatott Ausztriával játszik felkészülési összecsapást - írta meg az MLSZ.

A magyar U21-es válogatott a (társ)rendező jogán már tagja a 2021-es Európa-bajnokságnak, ezért a torna előtt nem játszik tétmérkőzéseket. Az idei utolsó felkészülési mérkőzésén Gera Zoltán együttese azzal az osztrák csapattal mérkőzik meg, amelynek nagyon jók az esélyei arra, hogy szintén résztvevője legyen a 2021-es Eb-nek: öt forduló után 12 ponttal – az éllovas angolokkal azonos pontszámmal – a második helyen áll a csoportjában, hat ponttal megelőzve a harmadik koszovói együttest. Az osztrákok pénteken éppen Koszovó ellen játszottak Eb-selejtezőt, és magabiztos, 4-0-s győzelmet arattak. 

A magyar válogatott számára a helyszín adja hétfői meccs különlegességét: az új Puskás Arénában lép pályára Gera Zoltán csapata, az eddigi jegyeladási adatok szerint több mint 10 ezer néző előtt. A 600-1500 forintért megváltható jegyek továbbra is kaphatóak a meccsjegy.mlsz.hu oldalon (helyszíni jegyértékesítés nem lesz a mérkőzés előtt).

A mieink csütörtökön Észak-Írországban léptek pályára, az újonc Szőke Adrián góljával sokáig 1-0-ra vezettünk, de a hajrához közeledve a hazaiak egyenlítettek, így 1-1-gyel zárult az összecsapás.

– Az elmúlt két napban kielemeztük az északírek elleni mérkőzést, a játékosok láthatták, hogy miben kell előrelépniük az osztrákok ellen – mondta a vasárnapi edzést megelőzően Gera Zoltán szövetségi edző. – A védekezésünk végig stabil volt, ez jó alap lehet hétfőre, de elkövettünk néhány olyan hibát, amit feltétlenül ki kell javítanunk ahhoz, hogy jó eredményt érhessünk el Ausztria ellen. Erős riválissal játszunk, biztosan lesznek olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor ellenfelünk fog dominálni, de bízom benne, hogy meg tudjuk valósítani, amit tervezünk, és támadásban is előre tudunk lépni az előző mérkőzésekhez képest. A játékosok számára óriási élmény lesz, hogy pályára léphetnek a Puskás Arénában, ennél nagyobb motivációra nincs szüksége senkinek, bízom benne, hogy mindenkit feldobnak majd a körülmények, és jó meccset tudunk játszani Ausztria ellen.

A kerettagok közül Szűcs Kornél betegsége miatt elhagyta az edzőtábort, Kiss Bence pedig felépült ugyan kisebb sérüléséből, de játéka erősen kérdéses hétfőn. 

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Demjén Patrik (ZTE)
Varga Ádám Gábor (Soroksár)
Varga Ádám (Duna-Aszfalt)

Védők:

Varjas Zoltán (Komárno)
Nagy Zsombor (MTK Budapest)
Varjú Benedek (MTK Budapest)
Tóth Bence (Vasas)
Bolla Bendegúz (ZTE)
Kovács Krisztián (Győri ETO)

Középpályások:

Szabó Bence (DVTK)
Kiss Bence (Haladás)
Tajti Mátyás (Zagleibe Lubin)
Schafer András (Chievo)
Banó-Szabó Bence (Honvéd)
Palincsár Martin (MTK Budapest)
Majnovics Martin (Mattersburg)

Támadók:

Kundrák Norbert (DVSC)
Bíró Bence (Guimaraes)
Szőke Adrián (Heracles)
Kovácsréti Márk (Kisvárda)
Szabó Máté (Budafok)

Legfrissebb híreink