Az ősz válogatottja

Magyarország – A Videoton-Honvéd-Vasas tengelyre építettünk.

Forrás:

Lassan egy hete, hogy szembesülnünk kell a valósággal: bekövetkezett a téli szünet a bajnokságban. Kezdetét vette az átigazolási időszak és az összegzések ideje. „Réges-régen egy messzi-messzi galaxisban”,még 2000 elején kitaláltuk, hogy minden forduló után elkészítjük az adott játéknap legjobbjait. És ezt a szokásunkat a szezonok és a bajnokságok után is megtartottuk és megtartjuk, nyilván a jelzett időszak legjobbjait összegyűjtve.

 

Összeállításunkkal nem kell egyetérteni, az nb1.hu viszont a felsorolt 11 játékost találta a legjobbnak 2016 őszén posztonként.

 

Az ősz válogatottja:

 

Kovácsik – Nego, Korcsmár, Vinícius, Hangya – Strestik, Bardhi, Gazdag – Koszta, Lazovics – Lanzafame.

 

 

Kovácsik Ádám: A Videoton kapusa még az előző szezonban, Horváth Ferenc edzősködése alatt került be a székesfehérvári csapat kapujába. Remek teljesítményének köszönhetően ma már megkérdőjelezhetetlen a pozíciója és már Bernd Storck is többször meghívta a válogatott összetartásaira.

 

Loic Nego: A Videoton francia jobbhátvédje egyértelműen az NB I egyik legjobb légiósa. Megvan benne minden, ami egy szélsőnek kell, így akár támadóként is bármikor bevethető. A védőmunkáját nem érheti panasz, mellette a támadásokat is rendre segíti, ezzel állandó gondot okozva a soros ellenfélnek.

 

Korcsmár Zsolt: A Vasas védője hosszú sérülés után építette fel magát tavasszal, még Bernd Storck Eb-re készülő bő keretébe is bekerült, azonban a kontinens viadalon már nem lehetett ott. Ez nem szegte a kedvét, és ősszel újra remek teljesítménnyel rukkolt elő. Komoly szerepe van benne, hogy a Vasas kapta a második legkevesebb gólt az NB I-ben.

 

Vinícius: A Videoton brazil bekkje több mint öt éve futballozik az NB I-ben, mára már elképzelhetetlen nélkül a székesfehérváriak összeállítása. Nemrég azt is nyilatkozta, hogy szívesen futballozna a magyar válogatottban is, hiszen nálunk igazi otthonra talált. Az őszi szezonban is kiemelkedőt nyújtott, 18 mérkőzésen lépett pályára kezdőként.

 

Hangya Szilveszter: A Vasas szélsőhátvédje már tavasszal is bontogatta a szárnyait, de az ősz egyértelműen az övé volt. Minden mérkőzésen kezdőként lépett pályára az angyalföldi gárdában, ráadásul novemberben a válogatottban is bemutatkozott a svédek elleni felkészülési mérkőzésen.

 

Marek Strestík: A cseh középpályás nyáron szerződött az MTK-tól az újonchoz és Pintér Attila irányítása alatt klasszisteljesítménnyel rukkolt elő. Egyértelműen ő a Mezőkövesd fazonszabásza, szinte minden támadás rajta fut keresztül. A játékintelligenciája mellett a lövőtechnikája is remek. A borsodi csapat az NB I legveszélyesebbje a pontrúgások terén, ebben Strestíknek óriási szerepe van, mint kijelölt lövőnek.

 

Enis Bardhi: Az Újpest macedón középpályása remek őszt tudhat maga mögött. 18 mérkőzésen lépett pályára, nyolc gólt szerzett és kiosztott öt gólpasszt is. Ráadásul hármas holtversenyben a góllövőlista élén áll, ami egy középső középpályástól mindenképpen figyelemreméltó teljesítmény.

 

Gazdag Dániel: A Honvéd középpályása ősszel minden NB I-es bajnokin kezdőként lépett pályára, és sikerült hét gólpasszt kiosztania. A 20 éves középpályás kulcsszerepet játszik a kispestiek menetelésében, ha tavasszal is tartani tudja jó formáját, csapata harcban lehet a bajnoki címért.

 

Koszta Márk: A Honvéd támadó középpályása is kulcsszereplő volt ősszel. 18 mérkőzésen lépett pályára kezdőként, három gólt szerzett és kiosztott hat gólpasszt. Egyértelműen a vörös-feketék egyik legnagyobb ígérete, hamarosan a válogatott ajtaján is kopogtatni fog.

 

Danko Lazovics: A Videoton nyáron szerződtetett szerb középpályása az őszi szezonban bebizonyította, hogy korábban miért futballozott olyan európai topcsapatokban, mint a PSV vagy a Zenit. A 33 éves karmester minden őszi mérkőzésen pályára lépett, hét gólt szerzett és kiosztott öt gólpasszt is. Nehezen lendült játékba, de az ősz második felében vezető szerepet töltött be az első hely megszerzésében.

 

Davide Lanzfame: Nem túlzás azt mondani, hogy jelen pillanatban az NB I legjobb játékosa. A 29 éves olasz támadó „csak” 11 mérkőzésen lépett pályára az őszi szezonban, de így is szerzett hét gólt, ráadásul a lövőtechnikája és a játékintelligenciája is kimagaslik a mezőnyből. Tavaszig még sok víz lefolyhat a Dunán, de ha a Honvéd fiatalja és Lanzafame is tartani tudja a formáját, akkor bármi megtörténhet a bajnoki versenyfutásban

Legfrissebb híreink