Az NB I eddigi edzőváltásai -  ÉRTÉKELÉS

A Diósgyőr vezetői örülhetnek a legjobban.

Forrás:

Hétfőn került bejelentésre, hogy távozott a posztjáról Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője, aki a szakvezetők közül a legrégebb óta dolgozott az NB I-ben. Vignjevics helyét Predrag Rogan vette át, a csere miatt összeszedtünk az eddigi edzőváltásokat és azok eredményességét az NB I-ből.

2019. szeptember 3-4. - Diósgyőr: Fernando Fernández helyett Feczkó Tamás

Egyértelműen sikeres váltásról beszélhetünk, hiszen az akkor tuti kiesőnek gondolt Diósgyőr jelenleg negyedik helyen áll a tabellán, ráadásul élvezetes, bátor, szerethető focit játszik.

2019. október 8-16. - Kisvárda: Miriuta László helyett Kocsis János, Dajka László

Miriuta azt mondta, ha így folytatódik minden, akkor a csapat kieshet. Rá két hétre távozott, annyiban igaza volt, hogy kellett még egy edzőváltás Kisvárdán a későbbiekben.

2019. november 3. - Paks: Szivics Tomiszlav helyett megbízott edzőként Osztermájer Gábor

A Paks jelenleg kieső helyen áll, de a tolnaiakról csak a bajnokság végén lehet elmondani, hogy jól döntöttek-e az elöljáróik. Mégpedig azért, mert az anyagi lehetőségeik és a körülményeik is messze, nagyon messze elmaradnak a többi csapatétól.

2019. november 25. - Fehérvár: Marko Nikolic helyett Joan Carillo

A Vidi bajnok és/vagy kupagyőztes akart lenni. Az MK-diadal már nem jön össze, és lépésről lépésre, de a bajnoki aranytól is egyre messzebb kerül a csapat. Persze csoda még történhet, de egyelőre olyan, mintha nem változott volna semmi. Legalábbis az eredményességben, mert lehet, hogy a háttérben voltak olyan dolgok, amikről a közvélemény nem tud, de a vezetők szerint fontos volt, hogy lépjenek.

2019. december 27-30. - Debrecen: Herczeg András helyett Vitelki Zoltán

A Loki totális kiesőjelölt lett, lehet, hogy Vitelki Zoltán átmeneti szerencséje, hogy a gyakorlatilag már kiesett Kaposvárt fogadják a következő körben. Ha a Loki bentmarad, akkor sem biztos, hogy előrébb jutott a váltással. Bár hasonló a helyzet, mint a Vidinél, de itt inkább közismertebb értesülés volt, hogy a városi ikonnak számító Herczeg András és a játékosok között már nem volt tökéletes a szimbiózis.

2020. február 6. - Kisvárda: Dajka László helyett Bódog Tamás

Bódog Tamás érkezésével karakánabb lett a Kisvárda, a szakember munkáját az minősíti igazán, hogy a visszatérés utáni első meccsen egyből győztek az Újpest ellen, így szerezve nagyon fontos három pontot. A többi ezután dől el.

2020. február 10. - Zalaegerszeg: Dobos Barna helyett Márton Gábor

Brutális győzelemmel indította újra a ZTE a bajnokságot, mondjuk a Kaposvár nem késztette nagy erőbedobásra. Váltani mindenképpen kellett, de a döntés végső eredményessége a bajnokság végén dől el.

2020. március 19. - Budapest Honvéd: Giuseppe Sannino helyett Pisont István

Akár hányadik helyen végez a Honvéd a bajnokságban, mindenképpen jó ötlet lesz a váltás, ha a csapat megnyeri a szerdai kupadöntőt. 


 

Legfrissebb híreink