Az MLSZ megbüntette Kuttor Attilát

Komoly összeget fizethet a Mezőkövesd edzője.

Forrás: dvsc.hu

Az nb1.hu-n is beszámoltunk arról, hogy Kuttor Attila eléggé kiakadt a DVSC elleni mérkőzés után. Köztudott, hogy a Loki múlt szerdán 1-0-s győzelmet aratott a Mezőkövesd otthonában. A kövesdiek vezetőedzője több bírói hibát is felsorolt a sajtótájékoztatón. Emellett Kuttor arra is kitért, hogy fontos lenne, ha a teljesítményükért cserébe ők megkapnák, ami jár nekik.

Mezőkövesd-Loki: Kuttor kiakadt a sajtótájékoztatón - videó - NB1.hu

 

Az MLSZ Fegyelmi Bizottsága a következő büntetését rótta ki Kuttor Attilára:

"A FEB Kuttor Attila vezetőedzőt (Mezőkövesd), mert a Debrecen elleni hazai bajnoki mérkőzést követően az M4 Sport TV-nek olyan nyilatkozatot adott, amellyel kétségbe vonta a versenysemlegesség elvének érvényesülését, és amely alkalmas arra, hogy az MLSZ működésével szembeni bizalmat megingassa 2.000.000 Ft pénzbüntetés megfizetésére kötelezte.

A FEB döntése meghozatalánál figyelembe vette, hogy a sportszakember a fegyelmi vétséget nagy nyilvánosság előtt követte el, illetve azt is, hogy a Fegyelmi Bizottság egy hasonló fegyelmi vétségért nemrégiben is felelősségre vonta.

(Az MLSZ hivatalának kiegészítése a Fegyelmi Bizottság döntéséhez: Véleményt alkotni, kritikát megfogalmazni természetesen minden sportszakembernek lehetősége van, ugyanakkor szándékos és összehangolt beavatkozásról, csalásról nyilatkozni a legsúlyosabb sportszerűtlenségek egyike, amely a bajnokságban résztvevő többi csapatot is sérti, és a világ bármely országában eljárást, súlyos büntetést von maga után.)

Az OTP Bank Liga utolsó fordulóinak további fegyelmi ügyeiben a Fegyelmi Bizottság soron következő ülésein fog eljárni."

Legfrissebb híreink