Az FTC maga a Penarol és a Nacional

Hamarosan hazatér a Fradi légiósa.

Forrás:

Ha ma nyer a Ferencváros a Mezőkövesd ellen, akkor biztos, hogy az első helyen vonulhat téli pihenőre. A jövő heti, Vidi-FTC csúcsrangadó végeredményétől függetlenül.
 
„Nem ezzel foglalkozunk. Nem nézzük, ki van mögöttünk, mi lenne ekkor és akkor. Csak azzal foglalkozunk, hogy a soron következő mérkőzésünket megnyerjük. Így lehet a legjobban haladni” – válaszolta az nb1.hu-nak Fernando Gorriarán, a Ferencváros uruguayi légiósa.
 
Gorriarán ott volt a kispadon, de végül nem lépett pályára szerdán a Sényő elleni kupamérkőzésen, ám megvan a véleménye a találkozóról.
 
„Nagyon kicsi volt a pálya mérete és a talaj állapota sem vált a hasznunkra. Szünet után tudtunk változtatni, így végül teljesítettük a célunkat, továbbjutottunk. Jó volt látni, hogy szerdán délben is nagyon sokan kíváncsiak ránk. A Fradi olyan, mint Uruguayban a Penarol vagy a Nacional. Mindig, mindenhol kíváncsiak rá az emberek, nem számít, hogy dolgozni kellene vagy az, hogy milyen az időjárás. Már akkor tudtam, hogy ilyen klubhoz érkezem, amikor elindultam Magyarországra” – folytatta a légiós.
 
A Kövesd ellen azért másmilyen mérkőzésre kell készülniük azoknak a zöld-fehéreknek, akik a bajnokin már nyilván a legerősebb csapattal állnak majd ki. A kérdés csak az, hogy ott lesz-e a kezdőcsapatban a légiós.
 
„Már van bennem annyi erő, hogy újra végig tudjam játszani a kilencven perceket. Sokat kellett dolgoznom ezért, de azt, hogy játszom-e, és ha igen, akkor mennyit, az csak és kizárólag a vezetőedző döntése. Nehéz dolgunk lesz, mert a Mezőkövesd játékosai erősek, szervezetten védekeznek, ugyanakkor gyorsan tudnak átmenni a támadásokba. A levegőben is jók, így a játék minden elemében a legjobbunkat kell majd nyújtanunk.”
 
Gorriarán megemlítette az előbb Uruguay két legnépszerűbb csapatát, így adta magát a kérdés, főleg, mert „vészesen” közeledik a szünet, hogy mikor volt utoljára otthon és, hogy lesz-e ideje hazamenni.
 
„Pontosan egy évvel ezelőtt voltam utoljára Uruguayban, akkor is a téli pihenő alatt. Tud hiányozni, főleg a család és a barát, de engem nem azért alkalmaz a Ferencváros, hogy honvágyam legyen és ehhez kapcsolatos dolgokon merengjek. Nekem edzenem és játszanom kell. Különben is, sokkal jobb lesz úgy hazamenni és úgy találkozni a családdal és a barátokkal, ha behúzzuk a két hátralévő meccsünket.”
 
Az utolsó mondatába sem lehet nagyon belekötni…
 

Legfrissebb híreink