Az FTC húzóembere elmondta, miért nem hagyta el a csapatot - videó

Komoly célt tűzött ki a védő.

Forrás: fradi.hu

Miha Blazic 2017-ben igazolt a Ferencvároshoz. A szlovén védő azóta alapemberré vált a fővárosi együttesben, ebben az idényben 1980 percet töltött a pályán az NB I-ben, fellépéseit egy góllal zárta. Egyetlen találatát a Kaposvár elleni 5-0-s diadal során szerezte az előző fordulóban. 

Blazic Miha gólja a Ferencvárosi TC - Kaposvári Rákóczi FC mérkőzésen

 

"Nagy öröm nekem, hogy sokat játszhatok, komolyan veszem az edzéseket, próbálok egészséges lenni, és profiként élni" - fogalmazott a légiós, aki hozzátette, hogy nem veszi garantáltnak, hogy mindig kezdő lesz, mivel ezt ki kell érdemelnie. Blazic egyébként a legrégebb óta játszik a Fradiban a jelenlegi légiósok közül.  

A 26 esztendős futballista szerződése 2022-ben jár le a zöld-fehér alakulatnál. A 4-szeres szlovén válogatott Blazic értékét a Transfermarkt 1,5 millió euróra becsüli. A nyáron állítólag több csapat is vitte volna a játékost, de ő nem akart klubot váltani.

"Szeretek itt élni, kedvelem az embereket és a szurkolókat. Nem volt nehéz döntés, hogy itt maradok, mert hittem abban a projektben, hogy kijutunk Európába. Ez volt a legfőbb indok, és a végén igazunk lett. Nem egyszerű ezt megismételni, de szeretnénk ezt minden évben elérni" - mondta Blazic, aki már a csapatkapitányi karszalagot is viselhette. Ezzel kapcsolatban elmondta, nagyon megtisztelő volt ez a tisztség. 

FM | Blazic: „Hiszek a Fradi projektjében" | 2020.03.18.

 

Blazic Dibuszról is "ódákat" zengett. Szerinte a kapus sokat fejlődőtt, védéseivel nagy tartást ad az FTC-nek. Emellett Blazic elárulta, emberileg is csak pozitív dolgokat tud elmondani csapattársáról.

A Fradi jelenleg vezeti a bajnokságot. Blazic bízik abban, hogy sikerül megszerezniük az aranyérmet, emellett reményei szerint a nyáron a BL-csoportkör is összejön.  

"Rebrovot nagy tisztelet övezi, személyesen is sokat fejlődtem az irányítása alatt. Az eredmények őt igazolják, ezt a lendületet kell továbbvinni, hogy minél többet nyerjünk. A tavalyi nyár emlékezetesre sikerült, az ott megtett egész út összefoglalja azt, amiért küzdünk. Remélhetőleg egy újabb bajnoki cím után megcélozhatjuk a Bajnokok Ligáját, amiről minden játékos álmodik" - zárta mondandóját Blazic.

Legfrissebb híreink