Az egykori szövetségi kapitányt több magyar csapattal is hírbe hozták

Várhidi Péter nem aggódik.

Forrás: MTI

Várhidi Péter legutóbb az Ózdnál dolgozott. Az ózdi együttes ennek a szezonnak az NB III Keleti csoportjában vágott neki, de az MLSZ novemberben kizárta a csapatot a harmadosztályból. Ezt az eseményt már nem élte át Várhidi, hiszen néhány héttel korábban távozott az ózdiaktól. Várhidi ezt megelőzően a Mosonmagyaróvárt irányította, de onnan anyagi problémák miatt köszönt el.

A Bors kereste meg a magyar válogatott egykori szövetségi kapitányát, aki jelenleg nem irányít csapatot, bár állítólag több együttessel is összeboronálták.

"A télen több NB II-es és NB III-as klubnál felmerült a nevem, de egyikből sem lett semmi. Az ottani helyzet tarthatatlan volt, az első hónaptól kezdve problémák merültek fel, amibe én előre nem láttam be­le. Érthetetlen, de elfogyott a pénz, több játékos jogi lépéseket tett az el­maradt bérek miatt, de nekem erre nem volt szükségem. Békével váltunk el. Bár most csapat nélkül vagyok, vállalkozásom sincs már, és a vírus miatt a televíziós munkám is szünetel, nem aggódom. Tavasszal sok az edzőváltás, már lehet, hogy csapatom is lenne, ha a járvány nem szólt volna közbe"  - fogalmazott Várhidi, akit sokan a Sport TV szakértőjeként is ismerhetnek. 

Hivatalos: távozik a Honvéd stábja - NB1.hu

 

A 61 esztendős Várhidi nem szeretne elszakadni a magyar futballtól. Azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy gyerekekkel fog foglalkozni a jövőben. 

"Több klubnál próbálkoztam területet kérni ennek az elindításához, többek között az ETO-nál is, mert jelenleg Győrben élek, de folyamatosan falakba ütköztem. Én segíteni akarok, de úgy érzem, itthon nem akarnak fejlődni. Pedig a magyar focit az alapoktól kellene megreformálni. A felnőtt focisták képzettségén már nem lehet változtatni. Az eredményeim is bizonyítják, nem vagyok olyan rossz szakember, hogy a magyar focinak ne legyen rám szüksége" - mutatott rá a szakember.

Várhidi Péter a legnagyobb sikerét az Újpesttel érte el, a lila-fehér csapatot bajnoki címig kormányozta 1998-ban. Várhidi Péter 2006 és 2008 között 16 meccsen irányította a magyar válogatottat. 

Legfrissebb híreink