Az egyik legjobb edzőhöz hasonlította Marco Rossi Szoboszlai Dominikot

A trénert viszont bundázásért eltiltották, amikor játékos volt.

Forrás: MLSZ/Twitter

Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya élő interjút adott a Taca La Marca nevű műsorban, a Radoa Misica Televisionon. Sok más egyéb mellett Szoboszlai Dominik, róla ezt mondta el Rossi:

,,Ami a leginkább megdöbbentett vele kapcsolatban, az a személyisége: számára a foci ugyanolyan 60 ezer néző előtt is, mintha az edzésen lenne. Nagy játékintelligenciával rendelkezik, jól látja a játékot és remek a rúgótechnikája is. Ha Olaszországban folytatja, akkor meglesz a lehetősége, hogy technikailag tökéletesítse magát. Két-három éven belül egy komplett, és világszinten is topjátékos válhat belőle. Ahhoz, hogy Olaszországban rendszeresen pályára léphessen, a védekezésben kell leginkább fejlődnie.

 

Nehéz kérdés, hogy kihez hasonlítanám leginkább, de talán a játékos Massimilano Allegrit mondanám."

 

Massimiliano Allegri olasz edző, játékosként a középpályán tevékenyedet. Korai focista karrierjét az alsóbb osztályokban töltötte, többek között a szülővárosában, Livornoban. 1991-ben csatlakozott a Pascarához, ahol Giovanni Galeone bizalmát élvezve, rendszeres játéklehetőséghez jutott. Ugyan a Serie A-ból kiestek a csapattal, ám Allegri így is 12 gólt szerzett. Ezután Cagliariba vezetett az utja, majd Perugiába, végül a Napolihoz, mielőtt visszatért volna a Pescarába. Pályafutás végén rövid időt még eltöltött a Pistoisében ls az Aglianesében, mielőtt 2003-ban szögre akasztotta volna a focicipőt. 2001-ben egy évre eltiltották bundázás miatt, hat másik olasz játékossal együtt.

 

7-szeres BL-győztes csapat topvezetője bízik Szoboszlaiban - NB1.hu

 

 

Allegri edzőként jóval sikeresebb pályafutást tudhat a magáénak, mint játékosként. A Milannal ő az egyetlen, aki 2004 óta eddig olasz bajnokságot tudott nyerni, valamint egy Olasz Szuperkupát is bezsebelt a vörös-feketékkel. Később a Juventusszal zsinórban 5 bajnoki címet és 4 Olasz kupát szert, két Szuperkupa mellett. A zebrákat 2015-ben és 2017-ben is a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette.

Legfrissebb híreink