Az eddigi NB I-es edzőváltások hatásai

Jó döntéseket hoztak-e a klubvezetők?

Forrás:

Tegnap, az MTK elleni 2-2 után jelentette be a Kispest, hogy a klubvezetés menesztette Bódog Tamás vezetőedzőt. Így már három edzőváltás történt eddig az NB I-ben.

2020. szeptember 22. - Paks: Osztermájer Gábor helyett Bognár György

Osztermájer emberfeletti és remek munkát végzett a Paks szakmai vezetőjeként az előző bajnokságban, mert ha nem így tesz, akkor a Paks kiesett volna. Sőt, sokan biztosra is vették, hogy így lesz, a kinevezése előtt mindenképpen, de még a kinevezése után is sokáig, annak ellenére, hogy gyakorlatilag azonnal elkezdte szállítani az eredményeket.

A mostani kiírásban azonban nem kezdett túl jól a Paks az irányításával, a vezetők időben léptek a felállításával, Bognár György kinevezése meg (eddig) telitalálatnak bizonyult, hiszen a tolnaiak nemcsak eredményesen, de szemre is tetszetősen futballoznak.

2020. november 10-11. - Mezőkövesd: Kuttor Attila helyett Pintér Attila

Kuttor Attila 2019-ben az nb1.hu Magyar Aranylabda-szavazásán a legjobb magyar edző kategóriában az első helyen végzett a felkért szakírók szavazatai alapján – teljesen megérdemelten. Ám a tavaszi leállás után megtört valami a csapatnál, pontosabban a játékosok és az edző között, aminek egyébként csalhatatlan, ám nem sokak által észlelt legbiztosabb jele volt, hogy Cseri Tamás helyett Berecz Zsombor lett a csapatkapitány.

Pintér eddig 2 vereséget és 1 győzelmet tud felmutatni, de a rá jellemző módon csak azoknak a légiósoknak ad helyett a kezdőcsapatban, akikről valóban azt gondolja, hogy jobbak, mint a posztjaikon lévő magyarok. Pintér nemes feladatot vállalt be, mert a játékoskeret sem olyan erős, mint tavaly volt, így a biztos bentmaradás tűnik egyelőre elvárható célkitűzésnek a téli átigazolási szezon előtt.

Legfrissebb híreink