Az AS Romában is játszott az NB I-be igazolt román válogatott

Kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá

Forrás:

Pénteken reggel aláírta szerződését a kisvárdai klubhoz, majd már új társaival gyakorolt együtt Claudiu Bumba, a klub 5. nyári igazolása. A háromszoros román válogatott támadó középpályás a legutóbbi bajnoki évet a török élvonalbeli Adanasporban töltötte, ahol 27 bajnokin jutott szóhoz, és három gólt szerzett. Bumba 18 évesen és 22 naposon minden idők egyik legfiatalabb debütálója volt a román nemzeti csapatban, 2012. január 27-én Victor Piturca szövetségi kapitány vetette be a Türkmenisztán ellen játszott a románok által 4–0-ra megnyert mérkőzésen. Rá egy évre a Bulgária (0–0) és a Moldova (2–1) elleni mérkőzéseken is szóhoz jutott, utóbbin a kezdő tizenegy tagjaként.Claudiu Bumba nemcsak a felnőtt román válogatottban szerepelt, hanem az U17-es (11 meccs/3 gól), az U19-es (6/0) és az U21-es (16/2) nemzeti csapatban is.

„A szír határhoz közeli város csapatában minden adott volt a jó futballhoz, csak a fizetések ütemezésével volt baj – árulta el a szerződése aláírása után Claudiu Bumba a klub honlapjának. – A kisvárdai edző, Miriuta László jól ismert korábbról, amikor megkerestek a vezetők, ő is kapacitált, hogy jöjjek ide, jó helyre kerülök. Leginkább a tízes pozícióban, a pálya közepén érzem jól magam, de szeretek a bal szélről befelé játszani. Nagybányán nevelkedtem, de játszottam az AS Roma utánpótlás-csapatában és Törökország előtt Izraelben is. Az Adanasporban volt magyar csapattársam is, Feczesin Róberttel szerepeltem együtt, igazán remek srác. Új csapatom román játékosait is jól ismerem, az ő jelenlétük felgyorsíthatja a beilleszkedésemet.”

 

A nagybányai születésű, háromszoros román válogatott játékos kettő plusz egy évre szóló szerződést írt alá a Kisvárda Master Good csapatához.
 

Legfrissebb híreink