Az Aranycsapat ma is összeköt

Legendák – „Puskásék jelentősége túlmutat a futballsikereken”

Idősebb Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Emlékév Testület vezetője szerint a legendás futballválogatott nemcsak a sporttörténelem, hanem a magyar történelem részét képezi, ezért is indokolt az április elsején meghirdetett emlékév.

 

Az emlékévet kezdeményező Lomnici Zoltán az MTI-nek szerdán elmondta, hogy a legendás együttes egy olyan pont, mely a magyar embereket világnézettől függetlenül összeköti. Hozzátette, az akkori válogatott kiemelkedő nemzetközi elismertséget hozott az országnak, külföldön sok helyen Magyarországról az Aranycsapat jut eszébe az embereknek. Puskás Ferencék visszaadták a magyarok önbecsülését, ezért jelentőségük túlmutat a futballsikereken – hangsúlyozta.

 

21 hónap börtönbüntetést kapott Lionel Messi - NB1.hu

Nem kell leülnie

 

Lomnici Zoltán 2014 júliusában ígérte meg nyilvánosan Buzánszky Jenőnek, az Arancsapat tagjának az együttes emlékének méltó ápolását, s örökségének továbbadását az új nemzedékeknek. Kezdeményezését követően Szabó Tünde sportért felelős államtitkár április 1-jén, Puskás Ferenc születésének kilencvenedik évfordulóján meghirdette az Aranycsapat Emlékévet, amely az új Puskás Ferenc Stadion 2019-es átadásáig tart.

 

Az ünnepségsorozat keretében kezdeményezik emlékérme és bélyeg kiadását, illetve azt, hogy a jövőben emléknap hirdesse az Aranycsapat érdemeit.

Legfrissebb híreink