Az Amerikából nemrég érkezett játékos már edzésre sem jár a Vasasnál

Budapest – Sallói Dániel lehet, hogy végül Gyirmótra kerül.

Forrás:

Mint beszámoltunk róla, a Vasas fél évre kölcsönvette az Amerikában, az MLS-ben szereplő Sporting Kansas Citytől Sallói Dánielt, ám úgy tűnik, a fiatal támadó mégsem marad Angyalföldön.

 

 Sallói már a Vasas edzéseit sem látogatja, a Nemzeti Sport információja szerint szombaton hagyta ott a klubot az édesapja társaságában. Az angyalföldiek Szombathelyen vettek részt a Király-kupán, a Vasas elhódította a serleget, de a torna elődöntője után Sallói István, a korábbi válogatott labdarúgó megköszönve az eddigi lehetőséget, távozott fiával együtt.

 

„Még nem dőlt el, mi lesz a fiammal, rengeteg a kérdőjel – mondta Sallói István. – Amerikában nem értik az egészet. Napokig, hetekig harcoltunk azért, hogy a Kansas Cityből elengedjék Danit, érveltünk, szinte könyörögtünk, hogy a pályafutása szempontjából fontos lenne az állandó játéklehetőség, méghozzá az NB I-ben. Büszkék voltunk rá, hogy a Vasas hívja gyereket, aki örömmel jött Angyalföldre. De... Annál azért többre tartom, hogy a legutolsó csere legyen, a minimális bizonyítási lehetőséget se kapja meg. Ennél jóval többre számítottunk. Természetesen beszéltem Michael Oeninggel, aki korrekt módon azt mondta, tehetségesnek tartja Danit, de nem garantálhatja, hogy állandó játéklehetőséget kap.”

 

A Vasasnál természetesen tudomásul vették a döntését. A klub szerződtetett játékosa, így engedéllyel nem jár edzésre. A döntés most a Kansas City kezében van, vagy visszarendeli a játékost, vagy az a variáció is felvetődött, hogy a fiatal támadó esetleg Gyirmóton folytatja, mivel az első osztály újoncánál vezetőedzőként kinevezett Urbányi István együtt dolgozott vele az Államokban, így ismeri a képességeit.

Legfrissebb híreink