Átigazolások: tarolt a Fradi

Pénzügyi adatokat elemeztek.

Forrás: fradi.hu

A magyar fociklubok mérlege ugyan pozitív 2011 és 2020 között, de játékoseladási szempontból jelentősen el vannak maradva a régió más országaihoz képest írta az mfor.hu-ra hivatkozva a hvg.hu.

A cikk szerint a vizsgált időszakban a magyar klubok 44,9 millió amerikai dollárt költöttek el átigazolásokra és 62,8 millió dollárt kasszíroztak azokból. A FIFA ugyan nem bontotta le évekre az adatokat, de az mfor.hu szerint a tízéves periódus végén cserélhettek gazdát komolyabb összegek, amikor a Vidi és a Fradi főtáblára került egy európai kupasorozatban.

A Transfermarkt becslése szerint a 15 legdrágább NB I-es transzferből kilencszer az FTC volt a vevő 2019 és 2021 között.

Az mfor összehasonlította a régió országait a magyar adatokkal, ebből kiderült, hogy Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Románia, Lengyelország, Szerbia, Ausztria, Ukrajna és Horvátország jellemzően játékoseladásra dolgoznak, mindegyik pozitív mérleggel rendelkezik, azonban sokkal többet keresnek ezen. Magyarország a sor végén van a 17,9 millió dolláros átigazolási mérlegével, addig az utánunk következő Szlovéniánál ez az érték már 84,3 millió dollár, az élen álló horvátoknál pedig 442 millió dollár.

Legfrissebb híreink