Átigazolások: határozott célja van a Mezőkövesdnek

Kiélezett harcra számít a szakmai igazgató.

Forrás: Mezőkövesd Zsóry/Facebook

A Mezőkövesd szép idényt futott: Kuttor Attila csapata a Magyar Kupában a döntőbe jutott, de a finálét a Honvéd nyerte meg, a bajnokságban pedig negyedik helyen zárt a matyóföldi alakulat. 

Tóth László a boon.hu-nak adott interjúban elmondta, a gárda július 20-án kezdi meg a felkészülést a következő szezonra. A szakmai igazgató arra is rávilágított, hogy a mezőkövesdiek hazai környezetben fognak hangolni.

A beszélgetés során arról is megkérdezték Tóth Lászlót, hogy milyen erősítéseket terveznek.

 

"Szeretnénk minél jobb futballistákat szerződtetni. A hazai kínálat behatárolt, hiszen a legjobb magyar játékosok élő megállapodással rendelkeznek, ezért biztos vagyok benne, hogy kiélezett átigazolási időszak elé nézünk.

 

Elképzelhető például az, hogy mi tizenöt-húsz százalékkal tudjuk megerősíteni a keretünket, ugyanakkor más csapatok mondjuk harminc százalékkal teszik ugyanezt, azaz ennyivel lesznek erősebbek. Nem biztos, hogy ezután egyenesen arányosan alakul a fejlődésünk, lehet, hogy jobban fogunk játszani, mint tavaly, és mégis a kiesés ellen kell küzdenünk. Úgy gondolom, hogy három együttes kivételével ezt mindenki elmondhatja majd magáról, ilyen a tizenkét csapatos első osztály" - mutatott rá Tóth.

A Kövesdtől eddig többek között Pekár László (Vasas), Budu Zivzivadze (MOL Fehérvár) és Silye Erik (Vasas) is távozott.
 

Legfrissebb híreink