Átigazolások: esélyük sincs a román csapatoknak a magyarok ellen sem?

A Fradi légiósát hozták fel példának.

Forrás: fradi.hu

Érdekes témát feszeget a gsp.ro cikke. Az írásban arra próbálnak választ találni, hogy a román klubok miért ütköznek nehézségekbe, amikor külföldről akarnak futballistákat szerződtetni.

Gabriel Glavan úgy véli, ennek vannak anyagi okai is, de azt is hangsúlyozta, hogy nyugaton nincs annyira kirakatban a román liga. Az FC Voluntari gárdájánál dolgozó szakember arra is rávilágított, hogy a légiósok inkább magasabb helyen rangsorolt ligákba vágynak.

A beszélgetés során szóba került Aissa Laidouni esete is, akit a Voluntari 2018-ban igazolt le. Az átigazolás előtt állítólag azt kérdezte a román klub elöljáróitól, hogy a csapatnál dolgozik-e orvos...

A Fradi 600 ezer euróért igazolta le a középpályást 2020-ban. Amennyiben a zöld-fehérek eladják majd Laidounit, a summa 15 százalékát a Voluntari kapja meg. 

Állítólag az FCSB is meg akarta kaparintani a 24 éves labdarúgót. Gigi Becali elmondta, Laidouni hároméves szerződést akart, évente növekedett volna a fizetése (13 ezer, 16 ezer és 19 ezer euróra). Emellett 1000 eurós bónuszt akart kapni minden gólért és gólpasszért, valamint az átigazolási díjának a 20 százalékát. Becali amikor ezeket a kritériumokat meghallotta, jót nevetett, majd az üzlet kútba esett...

Cum a șocat Aissa Laidoni la venirea în România: „Aveți medic?"

 

Legfrissebb híreink