Átigazolási sztori miatt beszélhetett a kispestiek válogatottjáról Rebrov

Ami akár a bajnoki aranynál is fontosabb.

Forrás:

Még a meccs hevében érezhette magát Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője a Honvéd elleni győzelem utáni sajtótájékoztató döntő részében, ami teljesen érthető. Az első meccsek mindig nagyon fontosak, főleg, ha az tradicionális rangadó, akkor meg pláne, ha a legnagyobb ellenfél veresége miatt 8 pontosra nőhet a csapata előnye a bajnokságban.
 
Olyan előny, amelyik 8 pontos (mert nyert a Fradi), felelősség is, mert bár lehet, hogy az FTC még nem nyerte meg a bajnokságot (sokak szerint viszont igen), de az tény, hogy az aranyérmet már csak a zöld-fehérek bukhatják el. 
 
Rebrov azzal kezdte a meccs után, hogy akkor is elégedett lenne a játékosaival, ha 0-0 lett volna a mérkőzés végeredménye, mert meglátása szerint nagyon intenzív mérkőzést láthatott a publikum.
 
Azt határozottan kijelentette, ha most azt gondolnák, hogy megnyerték a bajnokságot, akkor vége lenne mindennek, mert ezt még 11 pontos előny esetében sem lehetne megtenni. 
 
Az nb1.hu arról érdeklődött az ukrán mesternél, hogy azok az új játékosok, akik még nem voltak tegnap a keret tagjai, bevethetőek lesznek-e a következő fordulóban az Újpest ellen, ezt válaszolta: „a két új, akiket a héten igazoltunk, még időre van szükségük, így nem tudom, ott lesznek-e.”
 
A Böde Dániellel kapcsolatos kérdésekre, és ez a sajtótájékoztatókról készült élő videóközvetítésekben is érezhető volt, ingerültebben válaszolt a tréner (főleg a másodikra), pedig a kollégák nem a személye elleni támadás miatt érdeklődtek a témakörről, hanem azért, mert ismét eldöntött egy rangadót (abban igaza van az ukránnak, hogy nem Böde nyerte meg, mert a vereségekhez, győzelmekhez, döntetlenekhez mindenkire szükség van, ezért írjuk azt, hogy eldöntötte) és mert toronymagasan ő az FTC legnépszerűbb alkalmazottja és ezt a neve elhangzásakor és a becserélésekor jelzett üdvrivalgások is bizonyították újra. 
 
„Nagyon tisztelem Danit, ahogyan a csapatot is, és örülök neki, hogy versengés van az egyes posztokért, fontos, hogy legyen konkurencia. Miért minden kérdés Daniról szól? Ő ugyanúgy a csapat tagja és minden problémát csapatként oldunk meg. Most azt látjuk, Dani bejött tíz percre, maximumot hozta, de ugyanez igaz például Mikalajra is (Szihnyevics – a szerk.). A többi játékos is mindent megtett kilencven percen keresztül. Őróluk miért nem kérdeznek? Rendben, Dani beállt, győztes gólt szerzett, megérdemelte, segített nekünk! De ez nem Dani győzelme, hanem a csapaté, minden egyes játékosé, azoké is, akikről nem kérdeznek” - mondta a szakvezető, aki azt is megjegyezte, de ezt már mosolyogva, hogy miért csak a terem jobboldalán helyet foglaló zsurnaliszták tettek fel kérdéseket. 
 
Fontos része volt a sajtótájékoztatónak, hogy a Honvédból Rebrov külön megemlítette Holender Filipet, mint kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékost. Egyrészt azért, mert Rebrov nem szokott az ellenfélből senkit dicsérni, másrészt azért, mert az nb1.hu úgy tudja, átigazolási vonatkozásai is vannak a kijelentésnek.
 
Ugye manapság, és ez a Fradira meg pláne igaz, nem úgy történik egy játékos leigazolása, hogy az edző rámutat, majd a klubhoz kerül a kiszemelt. Fontos az, hogy mennyibe kerül az adott futballista, mennyit költött (és költ majd a fizetésekre) a klub az átigazolási szezonban, milyen reklám- és egyéb értéke van egyeseknek. A végső döntést jobb esetben az edző és a vezetők közösen hozzák meg, minden szempont figyelembe vétele után.
 
Nos, az nb1.hu úgy tudja, Rebrovnak kellett volna Holender, de végül nem lett a klub játékosa. 
 
Mint az nb1.hu hónapok óta jelzi, Holender szerződése lejár a nyáron, onnantól kezdve már csak vele kell megállapodnia a kérőjének.
 
Ez pedig azt jelenti, és ez nem csak Holenderre igaz, hogy a lejáró szerződésű játékosok nagyobb fizetést kérhetnek, mert átigazolási díjat már nem kell értük fizetni.
 
A Fradi tehát nyert, az előnye 8 pontos, a következő fordulóban az a meccs vár rá Újpesten, mely adott érzelmi felindulásban még a bajnoki aranynál is fontosabb a drukkerei (ez igaz az újpestiekre is – a szerk) számára.

Legfrissebb híreink