Átigazolás: Németh Krisztián nem zárja ki

Heteken belül eldől a dolog.

Forrás: Columbus Crew/Twitter

A Digi Sport nb1.hu-nak küldött közleménye:

„Tudtam már, hogy nem fognak hosszabbítani velem” – mondta a Reggeli Startban Németh Krisztián, aki első magyar labdarúgóként megnyerte az Egyesült Államok bajnokságát, az MLS Cupot. A bajnok Columbus Crew nem élt opciós jogával, a válogatott játékos jelenleg Magyarországon van kötelező házi karanténban, de a dolgok alakulása ellenére nem tartja kizártnak, hogy végül visszatér a Columbushoz.

„Amikor 2015-ben az MLS-be igazoltam, nagy álmom volt, hogy sikerüljön megnyernem a bajnokságot” – mesélt friss élményével kapcsolatban Németh Krisztián, aki október elején igazolt a Columbus Crew-hoz, de korábban volt a Sporting Kansas és a New England Revolutions játékosa is. „Előtte két évvel nyerte meg a Kansas a bajnokságot, a többiek mutogatták nekem, hogy milyen gyűrűt kaptak a győzelemért. Nekem is lesz már, a méreteket le is vették, az álmom valóra vált.”

Németh Kirsztián öt meccsen egy gólt szerzett az MLS mostani idényében, a nagydöntőben azonban nem lépett pályára: „Amikor kiigazoltam, tudtam, hogy Gyasi Zardes előttem lesz, a taktikánk az ő stílusához lett alakítva, de a bajnokság végén azért megkaptam a lehetőséget, és úgy érzem, tudtam is vele élni; aztán a rájátszásban az edzőnk filozófiája az volt, hogy egyben tartsa a kezdőt. Nem alakultak úgy a meccsek, hogy nekem pályára kelljen lépnem, végig előnyben voltunk, és ezáltal előre nem cserélt – nem volt indokolt taktikailag.”

 

A Columbus Crew-nak opciós joga volt Németh Krisztián szerződésének meghosszabbítására, de nem kívánt élni azzal. A magyar válogatott támadó, aki 89 eddigi MLS-meccsén 22 gólt szerzett, elmonda, hogy „a liga 1 milliárd dolláros veszteséggel zárta az évet a korona hatásai miatt, ezáltal az előtte megbeszélt feltételekkel kötött szerződés, ami a plusz egy év lett volna, nem lett aktuális. Újra fogjuk tárgyalni azt, más feltételekkel, úgyhogy nem biztos, hogy nem maradok a Columbusnál. Én is és az edzőm is nyitott rá, hogy maradjak, a szerződésem feltételein múlik, hogy meg tudunk-e állapodni. Heteken belül lezárjuk a dolgot.”

 

 

A válogatottat is figyelembe véve Németh Krisztián elmondta a Reggeli Startban: „Ha Európában vagy itthon játszanék, biztos könnyebb lenne bekerülni a válogatottba, de jól érzem magam Amerikában, Columbusban is szeretek lenni, nem idegesít, hogy meg kell küzdenem a pozícióért, mert az ember egy szezon alatt azért megkapja a lehetőséget. Egyszer még szeretnék Magyarországon játszani, jelen pillanatban azonban nem gondolkoztam a hazatérésen – de a fociban nem lehet tudni, mit hoz az élet.”

A teljes interjút a Reggeli Start Facebook-oldalán és a DIGI Sport honlapján tesszük közzé a mai nap folyamán, Az alábbi linken látható előzeteseben Németh Krisztián beszél arról, hogy miként maradhat a Columbusnál:
 

Legfrissebb híreink