Aranyhalat fogott a Loki - elemzés

Jó döntést hozott a vezetőség.

Forrás: dvsc.hu

A DVSC az NB I előző fordulójában a Zalaegerszeg otthonában aratott 2-0-s győzelmet. A meccs hőse Haruna Garba volt, a hajdúságiak légiósa két góllal zárta a szombati összecsapást. Garba először a 10. percben vette be a ZTE kapuját, majd a második félidőben megduplázta a találatai számát. 

A 25 esztendős nigériai csatárra nyáron csapott le a Loki. Garba korábban litván csapatot is erősített, megfordult a svéd Djurgardens együttesében, legutóbbi állomáshelye pedig az Al-Hilal volt. A máltai Hamrun Spartans alakulatában ipari mennyiségben szórta a gólokat, 25 fellépését 22 találattal zárta. 

A kiváló testfelépítéssel rendelkező Garba a nyáron 1+2 éves szerződést kötött a cívisvárosiakkal. Úgy tűnik, jó döntést hozott a vezetőség, amikor megállapodott az afrikai futballistával, hiszen a bajnokságban már ötször köszönt be. Egyik kedvenc riválisa a ZTE, hiszen a legutóbbi duplája mellett augusztusban is bevette a kék-fehérek kapuját. 

A ZTE mellett az Újpest és a Kisvárda védelmét is feltörte már Garba. A lila-fehéreknek lőtt gólja ellenére nem örülhetett a labdarúgó, hiszen csapata vereséget szenvedett.

A Várdát augusztusban 4-1-re ütötte ki a DVSC, ezen a meccsen a cívisvárosiak harmadik találatát szerezte Garba.

Emellett Garba a Torino elleni El-selejtező során is megvillant a nyáron.

"Debrecen megfelelő hely arra, hogy futballozhassak. Voltak megkereséseim Portugáliából, Törökországból és sok más helyről. Portugáliába már majdnem aláírtam, amikor a menedzserem jelezte, hogy a Loki érdeklődik irántam.

 

Gyerekkoromban láttam a DVSC Liverpool elleni BL-meccsét, és megtetszett a csapat játéka. Szeretnék minél több gólt elérni, és nagy célokat elérni" - mondta leigazolásakor Garba, aki barátját, Mengolót is megkérdezte a debreceni alakulatról. 

 

 

Jelenleg a dobogótól 10 pont választja el Herczeg András legénységét, így az előző szezonban megszerzett bronzérem megismétlése nehéz feladatnak ígérkezik. A gárda áll még a Magyar Kupában, úgy fest, hogy ebben a sorozatban lehetnek komolyabb terveik a hajdúságiaknak. Ám a kupameneteléshez Garba-gólok kellenek, de a játékos formáját látva ez nem tűnik irreális feladatnak...
 

Legfrissebb híreink