Aranyérmes ellen készült a Vidi

Szép gólokat szerzett a Fehérvár.

Forrás: molfehervarfc.hu

ÍME, A MOL FEHÉRVÁR FC KÖZLEMÉNYE:

,,Csütörtök délután zárt kapus felkészülési mérkőzést játszottunk a Fejér megyei I. osztály aranyérmese, a Sárosd ellen a MOL Aréna Sóstóban. Második nyári meccsünkön Szabics Imre vezetőedző a Dala - Kojnok, Vágó, Lüftner, Zeke - Dárdai, Alef, Houri, Evandro - Bourard, Tóth T. összeállításban küldte pályára a csapatot. 

Nem kellett sokat várni az első Vidi-gólokra, a 2. percben ugyanis Dárdai indult jobbról a kapu felé, majd 14 méterről, ballal a hosszú sarokba tekert (1-0), egy perccel később pedig, egy rossz sárosdi csúsztatást követően Tóth Tamás Vid elé került a labda, aki az ötös sarkáról, ballal a kapuba bombázott (2-0). Az 5. percben akár 3-0-át is mutathatott volna az eredményjelző, de Tóth T. 10 méterről a bal alsó mellé lőtt.

A 14. percben a Vidi korábbi tehetséges játékosa, Kovács Sándor lőtt 18 méterről kapura, Dala magabiztosan védett. A következő minutumban Evandro került ziccerbe, 10 méterről okosan helyezett a jobb alsóba (3-0). A 18. percben Bourard lépett meg a jobb szélen, majd kapu elé adta a labdát, amely az egyik sárosdi védőről, Vida Tamásról pattant a kapuba - öngól (4-0). A 24. percben Dárdai lőtt alig kapu mellé 24 méterről, majd nem sokkal később egy tetszetős akció végén Bourard lövését védte a vendégek kapusa. Öt perccel a szünet előtt Evandro lőtt 20 méterről szép gólt (5-0), majd három perccel később brazil támadónk beadását Tóth Tamás Vid fejelte a sárosdi kapuba, így 6-0-ás félidei eredményt mutatott a MOL Aréna Sóstó kijelzője. 

Félidőben sort cseréltünk, a második 45 percre a Kovács D. - Horváth B., Dinnyés, Horváth Á., Kövesdi - Gulyás, Kovács I., Pinto, Petrjak - Halmai, Kovács B. csapat futott ki a pályára.

Nem telt el öt perc a második játékrészből, amikor Petrjak sprintelt el a jobb szélen, beadását Kovács Bence váltotta gólra (7-0).

A 60. percben Halmai nagyon szépen vette át Kovács István passzát, 12 méteres lövését azonban nagy bravúrral védte a sárosdi hálóőr. Pár perccel később ismét Halmai veszélyeztetett, de ezúttal is nagyot védett ellenfelünk kapusa. A 72. percben Petrjak ugratta ki Kovács Istvánt a jobb szélen, aki szépen adott középre, Halmai ezúttal már nem hibázott (8-0).

Sőt, alig két perccel később egy nagyon szép Halmai - Kovács István - Halmai kényszerítőt követően újabb gólt szerzett fiatal támadónk (9-0), a 83. percben pedig ugyancsak ő volt eredményes (10-0).

Ezzel azonban még nem volt vége, az utolsó percekben előbb Petrjak lőtte ki 14 méterről a jobb alsót (11-0), majd közvetlenül a lefújás előtt Kovács István tekert ballal 15 méterről a hosszú sarokba (12-0).

Csapatunk szép gólokat szerezve, magabiztosan nyert a Sárosd Kronos Sport ellen 12-0-ra."

Legfrissebb híreink