Angol és lengyel KO a magyar csoportban: értékeltek az edzők - reakciók

Többször is szóba került a magyar válogatott.

Forrás: pzpn.pl

Mint arról beszámoltunk, Anglia 5-0-ra verte Albániát, míg Lengyelország 4-1-re Andorrát pénteken a vb-selejtező I-csoportjában, így az angolok jóformán bebiztosították helyüket a jövő évi világbajnokságon, míg a lengyelek megszerezték a pótselejtezős helyet - igaz, matematikailag még lehetőségük van megelőzni az angolokat, de ahhoz egyrészt nagy arányban le kéne győzniük a magyarokat, másrészt az angoloknak ki kéne kapniuk hétfőn San Marinóban.

A pénteki meccset követően Gareth Southgate angol szövetségi kapitány így értékelt: "Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon erős csapatteljesítmény volt, különösen az első félidőben. Volt bennünk spiritusz, márpedig akkor vagyunk a legjobbak, amikor ég bennünk a tűz. Szükségünk volt erre a legutóbbi meccsünk után, hisz tisztában vagyunk azzal, hogy nem nyújtottuk azt a teljesítményt Magyarország ellen, amit kellett volna. Ami a legjobban tetszett, az Harry Kane sokoldalú teljesítménye volt. Tudtuk, hogy gólokat fog lőni. Tetszett, ahogyan agresszív volt a labdaszerzésben, ahogyan segítette a támadásokat, mint ahogy az is, hogy Raheem Sterling és Phil Foden remek passzokkal és mozgásokkal segítette őt, és a szélsőhátvédek is rohamoztak előre. Nagyon elégedett vagyok."

Paulo Sousa, a lengyelek szakvezetője felemás érzésekkel nyilatkozott.

"Mindig lehet jobban csinálni. Előzetesen azt mondtam, nem lesz könnyű meccs, és ez így is lett, hisz a jó kezdés után hiába vezettünk 2-0-ra, elveszítettük a koncentrációt. Végül azonban megkaptunk, amit akartunk. Nyertünk, és biztosan játszhatunk a vb-ért. Ennek örülnünk kell, de máskor jobban kell koncentrálnunk, és nem engedhetünk ki. Három gólt rúgtunk Magyarországon, és nem nyertünk. Büntető után kaptunk gólt Angliában, szöglet után is betalálnak ellenünk, úgyhogy van hova fejlődünk, hiába szerzünk sok gólt."

A magyar válogatott Lengyelországba látogat hétfőn, Anglia San Marinóba, míg Albánia Andorrát fogadja.

Legfrissebb híreink