Anglia-Magyarország: a bátorság és a szemtelenség ára

Bátran kell tekinteni a jövőbe.

Forrás:

Mint ismeretes, a magyar válogatott kedden este 1-1-es döntetlent játszott a nyári Eb-n második helyen végzett angol válogatott vendégeként.

A mieink egyik legjobbja az a Nagy Ádám volt, aki a nyáron igazolt a Brystol Cityből az olasz másodosztályú Pisa gárdájába. A középpályás a mérkőzés után a következőket nyilatkozta az M4 Sportnak:

“Mielőtt eligazoltam volna innen Bristolból, egy évet úgy játszottam végig, hogy a stadionok üresek voltak, úgyhogy jó volt újra megtapasztalni ezt az atmoszférát. Külön örültünk, hogy ennyi magyar is itt volt és élőben követte végig a mérkőzést. Úgy érzem, hogy egy izgalmas jó, nyílt sisakos mérkőzést játszottunk, fel tudtuk venni a kesztyűt az angolokkal szemben. Nagyban rá nyomta a bélyegét, hogy meg tudtuk szerezni a vezetést, illetve, amit a szövetségi kapitány is nyilatkozott, és amiről az öltözőben is beszéltünk, ha az ellenfél vezetett volna, nekünk ugyanúgy kellett volna követni a tervet, ahhoz kell mindig igazodnunk. Tartást kellett mutatnunk, nem szabadott szétesnünk. Most a bekapott gól után is próbáltunk előre menni, a lehetőségekhez mérten helyzeteket kialakítani. Örülünk, hogy egy döntetlennel távozhatunk, mert egy hihetetlen jó adottságokkal rendelkező válogatott otthonában játszottunk, senkinek nem kell bemutatni őket. Bátran és szemtelenül tudtunk játszani itt a Wembleyben.”

Nagy persze beszélt azokról a találkozókról is, melyektől előzetesen sokkal többet várt mindenki:

“Mi is érezzük, hogy két olyan mérkőzésünk volt, amelyek talán papíron ki-ki mérkőzések voltak. Kint az albánok ellen ráadásul rossz játékkal, itthon talán egy picit tudtunk javulni, ettől a végeredmény kimenetele nem változott. Mindenki tudja az öltözőben, hogy két olyan mérkőzést veszítettünk el, amit a szurkolók elvártak tőlünk, hogy megnyerjünk, de ezzel nincs is baj. Elvárások legyenek is, magunkkal szemben is, ezáltal fogunk előrelépni, nekünk játékosoknak ezzel meg kell küzdenünk. Én nagyon remélem, hogy ezzel a döntetlennel kicsit kifelé tudunk jönni a hullámból. Novemberben két mérkőzésünk lesz, a lengyelek ellen folytatnunk kell a bátor focit, ha idegenben is. Amit megfogalmaztunk a selejtezősorozat előtt, hogy az előrelépés az lenne, ha minél közelebb kerülnénk a kijutáshoz egy világbajnokságra. Most még ez egy távoli álom, de mindenképpen pozitívan kell a jövőbe tekinteni, nem szabad legyinteni, hogy nehéz oda a kijutás.”
 

Legfrissebb híreink