Amikor utoljára verték meg a Fradit a Groupama Arénában – videó

Böde még csapatkapitány volt, ez volt a „bronzmeccs”.

Forrás:

Büszkén és joggal hirdeti a Ferencváros honlapja, hogy a Kisvárda elleni, vasárnapi 1-0-s siker volt sorozatban a 40. olyan mérkőzés, amikor a bajnoki címvédő nem kapott ki a Groupama Arénában.

A Fradi honlapja szintén emlékezteti azokra a tényekre is a látogatóit, melyek szerint „Hasonló szériát legutóbb az Albert Flórián, Rákosi Gyula vagy éppen Branikovits László nevével fémjelzett Fradi produkált 1966. szeptember 25-től 1969. május 4-ig – annak a szintén 40 mérkőzésen át tartó menetelésnek akkor később a nagy rivális Újpesti Dózsa vetett véget. Érdekesség, hogy következő hazai meccsünkön, október 19-én éppen az Újpest ellen hagyhatjuk le Alberték nagy sorozatát.

A Ferencvárosi Torna Club történetének leghosszabb hazai pályán elért bajnoki veretlenségi sorozata még az első világháború előtti időszakra, a profizmus előtti évekre datálódik, 54 mérkőzést számlál, 1907.09.15-től több mint négy éven át, 1913 novemberéig, egy BTC elleni bajnokiig tartott.”

 

De térjünk vissza az utolsó zakóra. Mindkét csapatot német szakember irányította, a Fradi kispadján Thomas Doll, a Vasasén Michael Oenning ült. A hazaiaknál még játszott Gera Zoltán és a csapatkapitány Böde Dániel, de már a csapat tagja volt Lovrencsics Gergő, de Kleniheisler László is a zöld-fehéreket erősítette még. Angyalföldön két válogatott védő, Korcsmár Zsolt és Vaskó Tamás igyekezett megállítani a hazai rohamokat, de még Remili Mohamed is piros-kékben feszített. 

 

A mérkőzésre, a helyszínen, alig több mint 5 ezren váltottak jegyet.

 

2017.04.25.

Ferencváros - Vasas 1-2 (1-0)
Groupama Aréna, 5.044 néző.
Ferencváros:
Holczer – Lovrencsics, Nalepa, Hüsing, Sternberg – Gera Z. (Botka, 76.), Dilaver (Cukic, 76.) – Varga R., Bognár I. (Kleinheisler, 62.), Moutari – Böde. vezetőedző: Thomas Doll
Vasas: Nagy G. – Korcsmár (Burmeister, 70.), Vaskó, Ristevski – Gaál B., Kleisz, Manjrekar (Vida M., 57.), Berecz Zs., Murka, Remili – Saglik (Király, 85.). vezetőedző: Michael Oenning
Gól: Sternberg (45+1.) illetve Berecz Zs. (54.), Saglik (56.)
Sárga lap: Nalepa (24., 66.), Dilaver (49.), Böde (53.), Cukic (77.), Sternberg (83.) illetve Manjrekar (36.), Ristevski (45.), Remili (50.)
Kiállítva: Nalepa (66.)

MÉRKŐZÉS UTÁNI ÉRTÉKELÉSEK:
Thomas Doll (FTC):
„Természetesen nehéz egy ilyen mérkőzést követően pozitív dolgokról beszélni. A csapat első félidei teljesítményére nem tehetünk szemrehányást. Nagy nyomás alá tettük az ellenfelünket, jól játszottunk, vezettünk is. Felfoghatatlan, hogy a kapott gólokra mennyire passzívan reagáltunk, mi is hozzásegítettük az ellenfelet a győzelméhez. Ez tökéletesen leírja a jelenlegi helyzetünket. Sok minőséget veszítettünk a nyáron, nem hiszem, hogy mentális probléma lenne a csapatnál. Némelyik játékosban nincs több mint amennyit nyújt, így ez egyértelműen minőségi probléma. Ez pedig fáj, mert az elmúlt három évben nagyszerű dolgokat építettünk fel. Gyakorlatilag megkaptuk a büntetésünket némelyik sikertelen transzferért. Most van még hátra pár mérkőzés, ez lesz az igazi erőmérő. Kiderül, hogy helyt tudunk-e állni. A klub a nyári szünet alatt meg fogja nézni, hogyan építse tovább a csapatot, ki az, akire lehet számítani, és ki az, akire nem.”

Michael Oenning (Vasas): „Az első félidőben kicsit kapkodtunk, pontatlanok voltunk. A szünet után megnyugodtunk, sikerült gyorsan fordítanunk, nagyon fontos három pontot szereztünk.  Természetesen van még mit javítani, kiegyensúlyozottabb produkcióra van szükség a bajnokságban. Nagy öröm, hogy a Videoton után a Ferencvárost is legyőztük idegenben. Elégedett vagyok a mai mérkőzésen nyújtott teljesítménnyel.”

Így nézett ki a tabella a forduló után:

Így meg a bajnokság végén. Elmondhatjuk, döntő jelentőségű volt a bronzérem megszerzése szempontjából.

Legfrissebb híreink