Amerikába igazol? Sokat sejtető nyilatkozat az MTK tehetségétől

Már januárban meghozta a döntését.

Forrás: mtkbudapest.hu

Korábban az nb1.hu is beszámolt arról, hogy a szezon végeztével Schön Szabolcs távozhat az MTK-tól és az észak-amerikai élvonalban (MLS) szereplő Dallasnál folytathatja a pályafutását.

MTK: Amerikába igazol az NB I egyik legnagyobb tehetsége? - NB1.hu

 

A 20 éves tehetség most az M4 Sportnak nyilatkozott sokat sejtetően a felröppenő hírekről.

"Igen, volt tőlük megkeresés, de igazából most ezzel nem szeretnék törődni, sokkal fontosabb a kupa és a hétvégi, Ferencváros elleni bajnoki mérkőzés. 

Januárban vetődött fel ez a kérdés, hoztam egy döntést, de ez legyen egyelőre titok. A bajnoki szezon végéig mindenképpen itt leszek.

 

Úgy jöttem haza külföldről, hogy két-három éven belül vissza szeretnék menni. Ez az én utam, ezt szeretném bejárni. Hogy melyik a jó út, azt nem lehet tudni, majd idővel kiderül. Tartom magam olyan jó játékosnak, hogy be tudjam bizonyítani mindenkinek, hogy mit is tudok külföldön és nem csak itt Magyarországon." - fogalmazott.

A Honvédnál nevelkedő, majd az Ajax akadémiáján pallérozódó Schön értéke 400 ezer euró, szerződése 2024 nyaráig szól az MTK-nál. A hírek szerint a fővárosiak 1,2 millió eurót kapnak érte, a játékjogában részesedésük marad, tehát további eladás esetén is pénzhez juthatnak, akárcsak egyéb, további feltételek teljesülésénél.

Legfrissebb híreink