Állna-e díszsorfalat a Fradi, ha az Újpest lenne a bajnok?

Megszólalt a vezérigazgató.

Forrás: fradi.hu

Már a pályán kívül elkezdődött a csata a Ferencváros és az Újpest között.

A futballbajnokságokban megszokott, ha valamelyik csapat már a szezon vége előtt bajnok lesz, akkor a következő meccsen az ellenfél díszsorfala között vonulnak be az aranyérmes játékosai a pályára.

A keddi, Honvéd elleni győzelmével már bebiztosította a 31. bajnoki címét a Fradi, ezért most az íratlan szabályok alapján az Újpestnek kellene gesztust gyakorolni, ám a lila-fehér klub az alábbi közleményt adta ki:

„Az Újpest FC nem áll sorfalat az FTC labdarúgóinak a szombati találkozó előtt. Egyrészt a járványügyi korlátozások ezt nem teszik lehetővé, másrészt pedig, ahogy tavaly, úgy idén sem szeretnénk az ünneplésben részt venni."

A futball világában ez nem egyedi eset, de sok olyan példa is volt már, hogy az ellenfelek felül tudtak emelkedni a rivalizáláson. A Barcelona tett már ilyen gesztust a Real Madrid elleni meccsen, vagy épp a Liverpool a Chelsea ellenében, valamint 2016-ban a Paks focistái is sorfalat álltak az élen végző FTC-nek.

Orosz Pál az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója így nyilatkozott az esetről a Blikk-nek:

 

,,Meglepődve olvastam az újpestiek nyilatkozatát, hogy nem állnak sorfalat, annak ellenére, hogy mi lettünk a bajnokok. Abban az esetben, ha az Újpest egyszer újból aranyérmes lesz, és ellenünk játszana, mindenkit biztosíthatok róla, nekünk nem lesz rangon aluli megadni a tiszteletet az aktuális magyar bajnoknak. Lévén, nagyon jó a munkakapcsolatunk az Újpest vezetésével, még beszélek az ügyvezetőjükkel, hogy valóban nem akarnak-e sorfalat állni szombaton."

 

A fentebb említett beszélgetés már megtörtént, de az Újpest nem változtatott az álláspontján.

Legfrissebb híreink