Áldott búcsú a Bozsik József Stadiontól

Elképedve bámultak az izraeliek.

Forrás:

Tátva maradt a szájuk az izraeli újságíróknak!
 
Azelőtti nap történt, amikor a Honvéd a Hapoel Beer Sheva ellen játszott a magyar drukkerek számára zárt kapus mérkőzést. És akkor, amikor a már Magyarországon tartózkodó izraeli szurkolók a Bozsik József Stadionban tettek kirándulást. Ők is elképedve nézték azokat a falfestményeket, amiket a Kispest-fanatikusok készítettek. Az izraeli újságírók a meccs előtti szokásos sajtótájékoztató után Puskásról, Bozsikról érdeklődtek, akikről váltig állították ám, hogy sokkal többek, mint egyszerű emberek. Biztosak benne, hogy istenek.
 
És akkor Dudás-Györki Tamás, a Honvéd marketing-igazgatója, megmondta nekik az igazat!
 
Azt, hogy Puskás Ferenc és Bozsik József legfontosabb lakhelyei a jelenlegi létesítményen belül voltak. Még most is látom magam előtt, ahogy kikerekedett a szemük. Egymáshoz nem szólva sétáltak át oda, ahol a legendák megismerkedtek a labdával, majd percekig álltak szótlanul. 
 
Azt is elképzelhetőnek tartom, hogy a percekig való, emberi csendben történő elmélkedést nem egy Kispest-fanatikus átéli majd ma. Mert ma van az ikonikus stadion búcsúztatója. A Honvéd vezetősége minden szurkoló ínyére való programot állított össze, hogy a lehető legméltóbb legyen az utolsó találkozás az imádott stadionnal. És ott lesznek azok a legendák is, egy felejthetetlennek ígérkező mérkőzésen, akik a régi nagyokkal együtt azzá tették a Honvédot, ami lett.
 
Az egyetemes - és ezen belül ugye - a magyar labdarúgás egyik legfontosabb klubjává!
 
A Bozsik Józsefről elnevezett stadion statisztikai mutatói előtt le a kalappal!
 

„1115 első osztályú bajnoki mérkőzés
140 nemzetközi kupa, és barátságos mérkőzés
98 Magyar Kupa meccs
34 Ligakupa meccs
12 bajnoki cím (1955-ben és 1985/86-ban idegenben játszott a csapat)
2 Magyar Kupa győzelem (1996 és 2009)”
 
Az, hogy a Bozsik József Stadiontól egyáltalán el lehet búcsúzni, George F. Hemingway érdeme, aki az enyészeté válástól mentette meg a létesítményt úgy, hogy önerőből még az ország legtutibb akadémiáját is megalapította és üzemelteti.
 
Az egyébként kőkemény üzletember a Bozsikot úgy szereti, mintha a gyermeke lenne. Pontosan úgy, ahogy a szurkolók.
 
Eljött a megérdemelt ideje, hogy végre a kispestiek is kettős érzésekkel legyenek megáldva. Egyrészt a fájdalmas búcsú és a megannyi gyönyörű emlék vegyületével, valamint a jövőbe vetett hit erejével.
 
Mindenhol jó, de a legjobb egy stadionban!
 
Mindenki, aki így érez, klubhovatartozástól függetlenül, megérdemli azt, hogy a lehető legméltóbb körülmények között hódolhasson a világ két legfontosabb szenvedélyének, ami a születés pillanatától a halálig tart.
 
Egy klub és a stadionja iránt érzett hűséges szerelemnek!
 

Legfrissebb híreink