Alapvető dolgot hiányolt az Újpest edzője - reakciók, videó

Megszakadt a Honvéd gyenge sorozata.

Forrás:

A Honvéd az Újpest elleni rangadón szerezte meg első győzelmét az NB I mostani szezonjában. A két gárda fordulatos mérkőzést vívott egymással, végül a kispestiek 3-2-re diadalmaskodtak. 

Giuseppe Sannino úgy gondolja, igazi derbit vívtak játékosai az újpestiekkel. Hozzátette, a meccs után egy pohár sörrel jutalmazta meg magát.

"Mindig is kiállt értem az együttesem, ez a mostani meccs előtt sem volt másként, arra volt szükség, hogy végre nyerni tudjunk, hogy áttörjön a gát, boldog vagyok, hogy győzni láttam a csapatomat, megérdemelték a játékosok ezt a sikert.

Végül az Újpest ellen született meg az első siker, egy olyan mérkőzésen, amelyre méltán mondhatjuk, hogy igazi derbi volt. Nem gondolnám, hogy ezzel a győzelem úsztam meg a menesztést, és egyébként se ezen gondolkoztam, kizárólag a munkával foglalkoztam.

 

Tudom, hogy a labdarúgásban az eredmény számít, de ha az embert olyan játékosok támogatják, mint amilyenekkel én dolgozhatok együtt, akkor nincs miért aggódni. Természetesen én se voltam boldog a négy vereség után, azonban hiszek abban, hogy mindenki látja,  jó irányba indultunk el. Nem is szeretnék erről többet beszélni, arra vágyom, hogy este nyugodtan megihassak egy sört" - fogalmazott Sannino.

Az újpestieknél az utóbbi napokban sorra jelentették be az új játékosokat. Feczesin például kezdőként jutott szóhoz, és már a negyedik percben betalált. Nebojsa Vignjevics a lefújás után arról panaszkodott, hogy a futballistái nem igazán tették oda magukat.

"Sokkal jobban kellett volna teljesítenünk, nem voltunk versenyképesek, ami azért is szomorú, mert az előző szezonban az Újpesté volt az egyik legjobb védelem, s ezt most nem mondhatjuk el magunkról.

Nem látszott a mérkőzésen, hogy keményen dolgoznánk, hogy odatennénk magunkat. Feczesin révén korán vezetést szereztünk, de túl nagy területet hagytunk a Honvédnak, nem gyakoroltunk rájuk nyomást, ők pedig 25 perc alatt lőttek hármat, amire nem volt válaszunk.

 

A második félidőben próbáltunk többet támadni, a játékunkból azonban hiányzott a kellő tudatosság" - mutatott rá Vignjevics.
 

Emlékeztető: 

Újpest FC-Budapest Honvéd 2-3 (1-3)
Illovszky Rudolf Stadion, 3752 néző, v.:
 Iványi
gólszerzők: Feczesin (4.), Lanzafame (91., öngól), illetve Uzoma (10.), Moutari (27.), Gazdag (31.)
sárga lap: Szakály P. (86.), illetve Ikenne-King (19.), Batik (71.), Kukoc (84.)
Újpest FC: Pajovic - Balázs B., Máté (Szakály P., 67.), Ristevski, Burekovic - Sankovic, Onovo - Zsótér (Koszta, 58.), Nwobodo, Bjarnason (Simon, a szünetben) - Feczesin
Honvéd: Tujvel - Batik, Kamber, Niba (Lovric, 71.) - Ikenne-King (Kukoc, 37.), Nagy G., Gazdag (Ben-Hatira, 66.), Kesztyűs, Uzoma - Moutari, Lanzafame

A mérkőzés első helyzetéből a 4. percben vezetést szerzett az Újpest - a héten szerződtetett Feczesin volt eredményes -, amelyre a Honvéd hat perccel később válaszolt. A gyors egyenlítéstől a házigazdák megtörtek, a vendégek lendülete viszont megmaradt. A Honvéd mezőnyfölényhez jutott, és két helyzetét gólra váltva megérdemelten fordított a félidő közepén. A szünet előtti hajrában magához tért az Újpest, de hiába támadott és akadtak helyzetei, nem tudta csökkenteni a különbséget.

A hazaiak a második félidő elején is irányítottak, a kispesti kapus, Tujvel azonban kifogott rajtuk, 15 perc elteltével pedig pár kontra erejéig kijött a szorításból a vendégcsapat. Az Újpest gyorsan rendezte azonban sorait, de hiába támadott, a kapura a lefújásig nem jelentett veszélyt, csupán Lanzafame öngóljával jutott közelebb ellenfeléhez már a ráadásban.

A Honvéd négy vereség után először nyert a bajnoki szezonban, így egy pontra megközelítette a szintén visszafogottan kezdő Újpestet. Utóbbiak a kispestiek ellen a legutóbbi tíz mérkőzésükön egy győzelem és hat döntetlen mellett harmadszor szenvedtek vereséget.

 

Legfrissebb híreink