Alapembere szerint sokszor okozott csalódást a Vidi az ősszel

Fontos megmérettetés vár rá a hazájával.

Forrás:

Stopira 2012 nyarán, egy Eger ellen Fehérváron 2-1-re megnyert mérkőzésen mutatkozott be a Vidiben, de a gárda alapembere véglegesen 2013 áprilisában lett.

Stopira az ősszel is a fontos láncszeme volt a fehérvári csapatnak, amit jelez, hogy 15 mérkőzésen volt kezdő. Az idényt így értékelte a Vidi honlapjának, de az Afrika-Kupáról is beszélt, hiszen zöld-foki válogatott labdarúgó.

„Pozitív beállítottságú ember vagyok, így mindenképp a pozitívumokkal kezdeném az értékelést. Örülök annak, hogy az utolsó néhány mérkőzésen eredményesen futballoztunk, ami nagy öröm számunkra egy ilyen nehéz őszi idény után. Az igazság az, hogy az őszi szezonunkban sajnos több olyan meccset is játszottunk, amin a teljesítményünk csalódást okozott. Azonban profi labdarúgók vagyunk és az utolsó hetekben bebizonyítottuk, hogy fel tudunk állni a padlóról. Nyilván tanulnunk kell a hibáinkból, azonban sokkal fontosabb, hogy előre tekintsünk és a tavaszi meccseinken sokkal jobb teljesítményt nyújtsunk, mint az őszi találkozóink többségén. A Vidit győztes mentalitású játékosok és stábtagok alkotják és ezt bizonyítani is fogjuk a pályán. A következő időszak mindenki számára a pihenésről fog szólni, viszont a többiekkel ellentétben én nem kezdem majd el január elején a csapattal közösen a felkészülést, hiszen az Afrika Nemzetek Kupáján januárban érdekeltek leszünk a hazám válogatottjával. Rendkívül izgatottan várom ezt a tornát, 2013-ban sajnos sérülés miatt nem lehettem ott a kontinensviadalon, két évvel később azonban újra kijutottunk az Afrika Kupára és akkor nagyon sok élménnyel gazdagodtam. Bízom benne, hogy jövőre is sikerül jó teljesítménnyel képviselnünk a nemzetünket, ez minden zöld-foki szigeteki játékos számára nagyon fontos. Tavasszal pedig sok szép győzelemmel szeretnénk megköszönni azt a Vidi-szurkolóknak, hogy a visszafogottabb őszi teljesítményünk ellenére is végig mellettünk álltak. Valamennyi drukkernek nagyon boldog karácsonyi ünnepeket, jó pihenést és sikerekben gazdag boldog új évet kívánok!" - mondta Stopira.

A Vidi jelenleg a 4. a bajnokságban, 6 pontos hátrányban van az 1. helyezett és eddig 1 mérkőzéssel kevesebbet játszó Ferencvároshoz képest.

Legfrissebb híreink