Agyvérzéses sztrók után: Egervári egészségügyi állapotáról beszélt

10 évvel ezelőtt világraszóló sikert ért el csapatával.

Forrás:

Nem túlzás, egy ország szurkolt az utánpótlás csapatnak és ült szokatlan időpontokban a tv elé. A csoportból elsőként továbbjutva, a cseheket ejtettük ki tizenegyesrúgásokkal a nyolcaddöntőben, majd az olaszokat ütöttök ki. Sajnos Ghána utunkat állta a döntőbe jutásért, de az érmet egy drámai meccsen Costa Rica ellen szerezték meg fiaink, és  lettek az U-20-as világbajnokság bronzérmes csapata. Mindez 10 évvel ezelőtt történt!

Az MLSZ sem feledkezett meg a jubileumról, és ünnepséggel emlékezett az "U20-as hősökre", ahol újra találkozhattak a régi csapattársak és a szakmai stáb tagjai, köztük természetesen az akkori szövetségi kapitánnyal Egervári Sándorral.

Egervárival, aki rendkívül nehéz időszakon megy keresztül, hiszen tavaly augusztusban agyvérzéses sztrókot kapott és az egyik oldala teljesen lebénult. A folyamatos kezeléseknek, terápiáknak köszönhetően szerencsére sokat javult állapota, de ahogy a Blikk.hu-nak elmondta

"Kemény időszak áll mögöttem. Tavaly karácsonykor alig akartak hazaengedni a kórházból, csak kerekesszékkel voltam képes közlekedni. Egy évvel később szerencsére már sokkal jobb a helyzet, ugyanis bottal tudok járni." Egervári azt is elmondta, mennyit segít családja közelsége a gyógyulásban illetve gyermekei és unokái társasága.

A háromszoros magyar bajnok edzőnek az egyiptomi U20 világbajnokságról az Olszország elleni győzelem (3:2) a legkedvesebb emléke.

A világbajnokság bronzmeccsén a magyar válogatott a Gulácsi-Szekeres-Korcsmár-Debreczeni-Szabó-Kiss-Zámbó-Koman-Gosztonyi-Futács-Simon összeállításban lépett pályára, csereként pedig Németh K., Balajti és Varga R. kapott szerepet.

Egervári Sándor az utánpótlás után a felnőtt válogatott is irányította. Szövetségi kapitányként a barátságos mérkőzéseket is beleszámítva 17 győzelmet aratott, ezek mellett nyolc döntetlent ért el, kilenc alkalommal pedig vereséget szenvedett.

Legfrissebb híreink