Afrika: így juthatnak ki a vb-re a Fradi játékosai

Megvolt a sorsolás.

Forrás: fradi.hu

A FERENCVÁROS JELENTÉSE:

"Miközben javában zajlik az Afrikai Nemzetek Kupája – az Aissa Laidounival kiálló Tunézia például vasárnap este lép pályára a Nigéria elleni nyolcaddöntőben –, a földrész labdarúgó-szövetsége szombaton elkészítette az idei világbajnokságra vezető kvalifikáció utolsó fordulójának párosításait. Itt a 10 versenyben maradt nemzet válogatottja vív egymással oda-visszavágós rendszerben, közülük öten jutnak ki a Katarban sorra kerülő vb-re.

A sorsolás értelmében Tunézia Malit, a Samy és Ryan Mmaee-t is soraiban tudó Marokkó pedig a Kongói DK-t kapta. A sorsdöntő párharcokra a tervek szerint március második felében kerül sor, a pontos időpont jelenleg nem ismert.

Az afrikai játékosokon kívül még egy Fradi-futballistának van esélye a vb-szereplésre hazája válogatottjával, Oleksandr Zubkov és Ukrajna ugyanis az európai pótselejtezőben érintett. Az ukránok a pótkvalifikáció A-ágán először Skóciával mérkőznek meg, győzelem esetén pedig a walesi–osztrák párosítás győztesével találkoznának.

Fradi-futballista legutóbb 2014-ben szerepelt a világbajnokságon, akkor a ma már újra az együttesünket erősítő Muhamed Besic még a mi játékosunkként vívta ki a kijutást a bosnyák válogatottal. Képünkön ő látható az Argentína elleni csoportmeccsen. Nem fradistaként, de a bronzérmes németekkel ott volt a 2010-es vb-n Marko Marin, négy éve pedig vezetőedzőnk, Sztanyiszlav Csercseszov irányította Oroszországot a hazai rendezésű tornán.

A 2022-es labdarúgó-világbajnokságot rendhagyó módon november 21. és december 18. között rendezik meg."

Legfrissebb híreink