AFC Wimbledon: a Chelsea az álma a magyar tehetségnek

Nemet kellett mondania Gera Zoltánnak.

Forrás: AFC Wimbledon

„A vágyam az idei évre beteljesedett, hogy egy felnőtt csapatba el tudtam szerződni, és lehet mondani, hogy állandó kezdőként játszom” – az angol harmadik ligás AFC Wimbledon labdarúgója, Csóka Dániel mondta ezt a Reggeli Startban. A ZTE Akadémián nevelkedett védő azt is elárulta, hogy miért mondott nemet Gera Zoltán U21-es válogatott meghívójára.

„Nyáron, amikor visszajöttem a Wolverhampton U23-hoz, eltelt másfél hónap, és jött a Wimbledon” – kezdett bele átigazolási történetébe Csóka Dániel. „Megkerestek, edzettem velük kettőt, játszottam egy meccset – szerintem jól sikerült az a három nap. Szinte másnap jött a hívás, hogy szeretnék, ha jönnék, és az lett a vége, hogy ideigazoltam.”

 

Csóka Dániel elmondása szerint nyáron kilenc új játékos igazolt a harmadosztályú AFC Wimbledonhoz, amely jelenleg 12. helyen áll a bajnokságban. „Előrébb is lehetnénk, de most jó ez a középmezőny. Öt-hat meccsekre tűzzük ki, hogy hány pontot szeretnénk, a tavalyiból kiindulva, amikor majdnem kiesett a csapat, a bennmaradás a cél.” A magyar játékos az egyéni ambícióiról is szót ejtett: „Sokan mentek el top PL-klubból harmad-, negyedosztályba – akár Harry Kane… Úgyhogy látom magam előtt első lépcsőfoknak a Championshipet, mondjuk két éven belül.” Azt is hozzátette, hogy álmaiban a Chelsea-ben tudná magát elképzelni.

 

Csóka Dániel hat meccsen lépett pályára eddig az angol harmadosztályban, aztán szünet következett: „Nálam derült ki először a pozitív teszteredmény, másnap kiderült a fél csapatról, hogy pozitív, és az egész klub bezárt két hétre. Itthon lábadoztam, nem voltak erős tüneteim, és szerencsére ma már kezdjük az edzéseket.”

A húszéves védő, akinek édesapja, Csóka Zsolt és nagybátyja, Molnár Balázs is bajnok lett a ZTE-vel 2002-ben, édesanyja pedig NB I-es kosárlabdázó volt, más lehetőségtől is elesett a koronavírus miatt: Gera Zoltán meghívására kellett nemet mondania. „Mentem volna haza az oroszok elleni meccsre, de remélem, hogy legközelebb is kapok meghívót, ha folyamatosan játszom a csapatomban. Ott szeretnék lenni az U21-es Eb-n!”

A teljes beszélgetés a linkre kattintva érhető el

Legfrissebb híreink