Ádám Martin Dél-Koreából: még egy lépés lehet feljebb a pályafutásában

Van egy dolog, ami még szintén nem végleges.

Forrás: Ulsan Hyundai Football Club/Facebook

A kezdeti nehézségek után, egyre jobb ütemben halad Ádám Martin beilleszkedése új csapatába az Ulsan Hyundai-ba. Ezt maga a labdarúgó erősítette meg.

“A válogatott támadó a nyáron Paksról, az élvonal gólkirályaként igazolt a dél-koreai bajnokságban listavezető együtteshez. A közmédiának hétfőn elmondta: egyelőre rövid időt töltött új állomáshelyén, de azt már látja, hogy tempóban, erőnlétben, agresszivitásban a magyar futballnál előrébb járnak. Ennek köszönhetően - reményei szerint - a csapat sikeres szereplése mellett ő is képes lesz még fejlődni, különösen erőnlétileg.


 - Amennyiben itt jól sikerülnek a dolgaim, akkor lesz még egy lépés feljebb a karrieremben. Meglátjuk, hogy sül el ez a dolog - nyilatkozta a 27 éves futballista.

A támadó pályafutása során először játszik légiósként, így nem tudta, mi vár rá külföldön. Ráadásul a már javában zajló dél-koreai bajnokság közben érkezett új csapatához. Kiemelte: csapattársai jól fogadták, viszont a beilleszkedését még közel sem tekinti véglegesnek.

Ádám Martin szombaton második mérkőzésén lépett pályára az Ulszan Hyundaiban, és először volt eredményes. A csatár góllal és gólpasszal járult hozzá a Tegu felett aratott 4-0-s hazai győzelemhez.


- Négyen vagyunk külföldiek a csapatban, mindannyian támadók, nyilván tőlünk várják a befejezéseket, a gólpasszokat, a gólokat, hogy a különbséget jelentsük. Ezen a meccsen pont mind a négyen rúgtunk gólt, ami jó dolog - mondta.

Éllovas csapatának egyértelműen a bajnoki aranyérem megszerzése a cél és a kupagyőzelem, utóbbitól elődöntősként már karnyújtásnyira van” - írta az Origo az MTI-re hivatkozva.


 

Legfrissebb híreink