A volt kapitány szerint nem akarunk kijutni a vb-re

Magyarország – Csank János a háromhetes szünetről is beszélt.

Forrás:

 

Az egykori portói játékos, Lipcsei Péter szerint a hétvégi vb-selejtezőn a csoportelső Portugália bedarálja a magyar válogatottat, Bernd Storck kapitány ellenben azt mondja: van esélyünk, nem félünk, győzni akarunk Lisszabonban.

 

 A Digi Sport Reggeli Start című műsorában Szombathy Pál a korábbi szövetségi kapitányt, Csank Jánost kérdezte a kilátásokról.

 

„Ha kézilabda, vagy kosárlabda lenne, akkor azt mondanám, hogy esélyünk sincs, de itt futballról van szó. Bármi közbejöhet, lehet az kiállítás, sérülés, vagy kapusprobléma. Valami csoda folyton csinálhatunk egy döntetlent, vagy győzhetünk is. Alapvetően én is Lipcsei Péterrel értek egyet – kezdte Csank János, aki szerint a magyar válogatott nem fog kijutni a 2018-as oroszországi világbajnokságra, de ez így van rendjén. – Annak örülök, hogyha nem is mondják ki, de ezt a vb-t feláldozzuk az Eb miatt. Én is mondtam annak idején, hogy mivel kétévente rendeznek világversenyt, időnként egyet-egyet ki kell hagyni. Nincs más választásunk. A hollandok is beáldozták az Eb-t, fiatalítottak, kockáztattak. Valahogy fel kell építeni egy csapatot, de úgy, hogy folyamatosan csúcsformában legyen az együttes, nem biztos, hogy sikerül. Régen ez kapitánykérdés volt. Akkoriban, ha nem jött az eredmény, kirúgtak. Most nem ez a helyzet, Strocknak megmondták, hogy marad. Ezzel nincs baj, van koncepció, lehet építkezni.”

 

Bogdán a futballból átnyergel a zenész szakmába? 

A korábbi szövetségi kapitány a háromhetes bajnoki szünetről is elmondta a véleményét.

 

„Minden megítélés kérdése. Korábban Pintér Attila is csinálta az összetartásokat, akkor voltak balhék ebből. Most pedig mindenki elfogadja. A magyar futball érdeke, hogy bevállaljunk bizonyos dolgokat. Ha a teljes keret tréningezne, akkor azt mondanám, hogy hasznos.”

Legfrissebb híreink