A világ egyik legjobb csapatához igazolna Szoboszlai

Érdekes és őszinte nyilatkozat a menedzsertől.

Forrás: MTI

Kiváló interjút készített Esterházy Mátyással, Szoboszlai Dominik menedzserével, az EM Sports Consulting Kft. ügyvezetőjével a Világgazdaság. A szakember elárulta: a magyar válogatott középpályásának komoly célja van.

"A tervek már egy ideje meglehetősen világosak és tiszták. Dominik, az édesapja és én együtt, közösen hozzuk meg a döntéseket. A játékos célja, hogy az öt topliga, öt legjobb csapatának valamelyikéhez szerződjön. Az idei cél pedig az, hogy ez realitás legyen – minden apró döntést ennek szellemében hoztunk meg ezidáig."

 

A tudatos építkezés valóban jól felépítve és logikusan működik nála - főleg azután, hogy egy Arsenal-szintű csapat figyelmét is felkeltette.

"Akiért egy ilyen szintű klub komolyan érdeklődik, az már megfelelően egészséges önbizalommal rendelkezik. Egy ilyen kaliberű játékos énképét már nem az Arsenal érdeklődése határozza meg. Nekem az a feladatom, hogy ezt az önbizalomszintet megfelelő egyensúlyban tartsam. Hangsúlyozom, hogy eszem ágában sincs Dominik önbizalmát és a saját magáról kialakított képét letörni vagy visszafogni, mert soha nem a visszahúzódó,szerény emberekből lettek a világhírű sportolók."

 

Esterházy a magyar tehetségek itthoni helyzetéről és esetleges továbbadásáról is elmondta a véleményét.

"Sem a Fraditól, sem a Viditől nem lehet ez most elvárni. Meg kell érteni, hogy az európai labdarúgás jelenlegi állása szerint, aki egy kupasorozat főtáblájára akar jutni, annak rengeteg pénzt kell invesztálni a csapatba, és ez nyilvánvalóan nem előnyös a helyi fiatal tehetségek szempontjából. A középcsapatok viszont simán játszhatnának arra, hogy magyar és viszonylag olcsón megvásárolt külföldi tehetségeket később tovább értékesítenek. Ehhez azonban a teljesen piaci alapú működés felé kellene tolódnunk."

Legfrissebb híreink