A Vidiben folytatja a Benficától hazatérő magyar tehetség - reakciók

Hivatalos bejelentés.

Forrás: molfehervarfc.hu

Már augusztus 3-án írtunk arról, hogy Csoboth Kevin a MOL Fehérvárnál folytathatja a pályafutását.

ÍME, A MOL FEHÉRVÁR FRISS KÖZLEMÉNYE:

"A Benfica és klubunk megállapodása alapján a MOL Fehérvár FC labdarúgójaként folytatja pályafutását Csoboth Kevin! A 21 esztendős szélső Pécs városában született 2000. június 20-án, édesapja, Csoboth Róbert korábban U20-as magyar válogatott játékos volt.

Kevin pályafutását a Pécsi Góliátban kezdte, majd a PMFC-ben folyatta, az U13-as bajnokságban egy szezon alatt 77 gólt is szerzett. Ezt követően egy évet Fehérváron focizott a Főnixben, itt csapattársai voltak többek között a jelenleg a Vidi II-őt erősítő Tóth-ikrek, Attila és Bence, de ebben a szezonban még itt játszott a válogatott Szoboszlai Dominik is. A fehérvári idényt egy, fővárosban töltött év követett (FTC U16 - 15 mérkőzés 30 gól), majd a következő mérkőzését már a Benfica legendás piros-fehér dresszében játszotta, hiszen 2016 nyarán leigazolta őt a portugál élcsapat. Új igazolásunk az utánpótlás-csapatokat követően 18 bajnokin szerepet kapott a luzitán másodosztályban szereplő Benfica B-ben is, ahol 2 gólt és 2 gólpasszt jegyeztek fel a neve mellé.

A fiatal támadó közben természetesen folyamatosan tagja volt az utánpótlás-válogatottaknak is, az mlsz.hu összesítése alapján 30 meccsen 10 gólt szerzett eddig címeres mezben, pályára lépett többek között a 2017-es U17-es Európa-bajnokságon is.

“Középtávú stratégiánk fontos része, hogy magyar utánpótlás-válogatottakat igazoljunk a klubhoz, akiket felépíthetünk, és akiknek a játékában nagy öröme lehet a Vidi-szurkolóknak. Emellett azt is fontosnak tartjuk, hogy a keretünkben a magyar-külföldi arány megfelelő legyen, ehhez is szükségünk van a fiatalokra. Kevin a korosztályának egyik legnagyobb tehetsége, végigkövettem a Benficánál eltöltött éveit. Két éve mondom neki, hogy jöjjön haza Magyarországra, és mutassa meg magát a felnőttek között. Ez a két év kihagyás ugyan nagy veszteség szerintem, de hiszek a magyar fiatalokban és abban, hogyha esélyt kapnak, akkor kihozzák magukból a maximumot. Itt, a Vidinél minden lehetőség adott Kevin számára, hogy bizonyítsa, utánpótlás-korában nem véletlenül jósoltak neki szép karriert a szakemberek” - nyilatkozta legújabb igazolásunkról sportigazgatónk, Sallói István.

“Örülök, hogy a Vidi játékosa lehetek, szeretnék majd idővel a csapat alapemberévé válni és címekért küzdeni piros-kékben! Úgy gondolom, hogy a Benficánál eltöltött öt szezon alatt mentálisan léptem sokat előre, ezt és minden ott megszerzett tapasztalatomat igyekszem majd a magyar élvonalban is kamatoztatni. Szélső támadóként mindkét szélen számíthat rám a stáb, bízom benne, hogy minél több góllal és gólpasszal tudom majd szolgálni a csapatot. Több embert ismerek korábbról az öltözőből, hiszen Szendrei Norbi például csapattársam volt, de nem csak ő, hanem mindenki más is nagyon kedvesen fogadott” - mondta a szerződés aláírása után Csoboth Kevin."

Legfrissebb híreink