A Vidi és a magyar válogatottból kihagyott Nikolics is hengerelt – reakció

Méghozzá Buzsáky Ákos csapata ellen.

Forrás:

Magabiztosan jutott a Magyar Kupa következő körébe a MOL Fehérvár FC, miután Szabics Imre csapata 5-0-ra győzött az NB III-as BVSC otthonában.

Nikolics Nemanja találatával már a 3. percben megszerezte a Vidi a vezetést (összesen háromszor volt eredményes), majd a szünetre már háromgólos előnnyel vonulhatott a vendégcsapat, így a továbbjutásához semmi kétség nem férhetett.

A találkozó után így értékelt a két szakvezető:

Szabics Imre: “A győzelemnek nagyon örülök, az volt a célunk, hogy továbbjussunk, ezt sikerült is megoldanunk. Hat poszton változtattunk a hétvégi kezdőcsapaton, az pozitívum, hogy akik most lehetőséget kaptak, ilyen jól el tudták kezdeni a mérkőzést. Nem szabad se túlértékelni, se alulértékelni a mai eredményt. Örülök Niko triplájának is, egy csatárnak mindig fontos, hogy gólokat szerezzen, a szükséges önbizalom a támadóknak mindig a gólokkal jön meg. Láttam ma jó és kevésbé jó teljesítményeket is, megnézzük még egyszer a mérkőzést, holnap regenerálunk, utána pedig készülünk a ZTE elleni bajnokira.”

Buzsáky Ákos: “A mai mérkőzés bizonyította, hogy a csapat nagyon sokat fejlődött nyár óta, de nekünk elsősorban az NB III-ban való sikeresség a legfontosabb. Az természetes, hogy a kupaszereplés miatt is büszke voltam a csapatra, de ha már ez volt az utolsó meccsünk, akkor annak nagyon szép volt. A Vidi láthatóan úgy jött el, hogy nagyon fontos számukra a továbbjutás, én pedig azt kértem a srácoktól, hogy a mi filozófiánkat mutassuk be ma délután is. Aki kijött, az láthatta, hogy nem félszeg futballt játszik a BVSC, hanem igyekeztünk játszani a saját játékunkat. Nyilván ma kijöttek azok a hibák a Vidi gyorsabban focizó játékosai miatt, amelyek az NB III-ban nem jönnek ki. De az eredménnyel együtt is mérhetetlenül büszke vagyok a csapatomra. Őszintén, tiszta szívvel és nagy lelkesedéssel dolgoznak és játszanak.”

A meccs kiemelkedően legfontosabb szereplője, Nikolics is elmondta a véleményét:

„“Minden egyes mérkőzésből lehet tanulni, nem csak akkor, amikor élvonalbeli ellenfél ellen játszunk. Tiszteltük a BVSC-t és koncentráltunk már a meccs elején, fontos volt, hogy már korán meg tudtuk szerezni a vezetést. Az első félidei játékunk tetszett, jöttek a gólok és sok helyzetet alakítottunk ki. A második félidőben voltak dolgok, amik nem tetszettek, a két bekapott gól miatt is bosszúsak lehetünk, majd ebben a tekintetben javulnunk kell, mert mostanában nem sikerül kapott gólok nélkül befejeznünk a meccseket. Emiatt sajnálom is a védelmet és a kapusokat, mert nekik ugyanolyan fontos lehet egy-egy kapott gól nélkül lehozott meccs, mint nekünk csatároknak, a gólok. De a második játékrészben is rúgtunk két gólt és a helyzetek is jöttek, sikerült behúzni a kötelező győzelmet, szóval készülhetünk most már a ZTE elleni bajnokira.” 

Mint ismeretes, Nikolics nem került be a San Marino és Lengyelország elleni vb-selejtezőkre készülő magyar válogatott keretébe.

Legfrissebb híreink