A vezérigazgató bejelentést tett Thomas Doll sorsáról

Budapest – Orosz Pált nem érdekli kiket nem szabad bírálni.

Forrás: origo.hu

 

Thomas Doll a nyári nemzetközi kupaszerepléstől függetlenül biztosan a Ferencváros vezetőedzője marad jövőre is, állása nincs nyomás alatt, nem függ a nemzetközi csoportkörbe jutástól – mondta a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában a futballklub vezérigazgatója: Orosz Pál jelezte, a jövőben is készek büntetést fizetni, és nyilvánosan elmondani kritikáikat, amelyek jogosak voltak a szövetségi kapitánnyal szemben is. A sportvezető azért mondott le az NB I-es MLSZ-bizottság vezetéséről, mert az FTC szempontjait nem lehetett érvényesíteni.

 

Orosz Pál szerint kell a kommunikáció a Fradi és válogatott között - NB1.hu

„A jövőben is elmondjuk a véleményünket az MLSZ-nek, ha nem is tetszik. Az NB I-es bizottság vezetésének nem láttam tovább értelmét, mert ütköztek a klub érdekei a feladattal, többször figyelmen kívül hagyták a kéréseinket. Legutóbb is jogos volt edzőnk kritikája a szövetségi kapitánnyal szemben a sérülten visszakapott játékosok miatt. Nem mi hozzuk el a válogatott játékosait, hanem a válogatott viszi el a klubokét. Bernd Storck dolga tehát a kezdeményezés, helyes, hogy most megtette, végre párbeszéd indulhat. Jó kérdés, miért nem volt eddig szorosabb együttműködés a két német szakember között. Nem tudom, kit szabad nyilvánosan bírálni, kit nem, de mi a jövőben is így teszünk, akármennyi büntetést is kell fizetnünk érte.” – mondta el a műsorban az FTC-vezérigazgató.

 

Orosz Pál hozzáfűzte: „Nem a játékvezetőket ért kritikáink függnek össze az idei bajnoki szereplésünkkel, hanem az idei bajnoki szereplésünk függ össze a játékvezetéssel, így fordítanám meg. Vannak javaslataink a jelentések nyilvánosságára, bár ez nem szokás a nyugati bajnokságokban, de miért kéne mindig másolnunk a nemzetközi gyakorlatot.”

 

A Ferencváros edzője fontos jubileumhoz érkezett - NB1.hu

Szó esett az edzőkérdésről is: „A Fradi változatlanul bajnok szeretne lenni, de valóban egy ilyen szintű, költségvetésű klubnak az igazi terep és realitás az Európa-liga csoportköre. Oda lehet érni, a keretünk is alkalmas rá. Hogy Thomas Doll nyomás alatt van-e ezért a célkitűzésért? Nem. Ha megint nem sikerülne a nyári selejtező, vezetőedzőnk állása akkor is biztos. Nem kérdés, hogy ősztől is ő lesz a Fradi vezetőedzője.”

DIGI Sport, Reggeli Start - Orosz Pál

 

Legfrissebb híreink