A Vasasnál már a jövő évi kupadöntő a cél

Budapest – Remili Mohamed napjából csak a kupagyőzelem hiányzott

Forrás:

Kisírt szemekkel, ám minden érdeklődő kérdésre válaszolva távozott pályafutása első kupadöntőjének helyszínéről, a Groupama Arénából Remili Mohamed, a Ferencvárossal szemben a Magyar Kupa fináléjában 2-1-re alulmaradó Vasas születésnapos csapatkapitánya. A játékos beszélt a döntőt megelőző napokról és arról is, mi hangzott el az öltözőben az érmek átvétele után.

 

Minden az arcára van írva… Gyógyírt jelent, ha arra emlékeztetem, hogy csapatával a várakozásokat felülmúlva, két éremmel zárták az idényt?

- A meccs után nehéz úgy látni ezt a dolgot, hogy jó volt a szezonunk, ilyenkor azért nem tud erre gondolni az ember. Elképzelhető, ha majd alszok egyet-kettőt a döntőre, utána mindent pozitívabban látok, most viszont nagyon rossz érzés, hogy nem sikerült.

 

Hasonló az öltöző hangulata is az éremátadás után?

- Ilyen volt. Az edző próbált pozitív lenni, bár ez egyébként is az ő erénye, mindenben meglátja a pozitívumot. Máris megvannak az új célok: azáltal például, hogy nem nyertük meg a kupát, jövőre újra nekifuthatunk. Ezek távlati tervek, ám pillanatnyilag úgy érzem, hogy most voltunk nagyon közel a kupagyőzelemhez.

 

Ha nem titok: Michael Oenning már a jövő évi kupasikerről beszélt vereség után?

- Arra figyelmeztetett, hogy legalább megvannak az új célok. Azt mondta, hogy a bajnokságban is tudunk még előrébb végezni, a döntőt pedig meg kell próbálni jövőre megnyerni. Egyébként ezeket mondta az előző nyáron is, szerencsére igaza lett. Büszke volt a csapatra; szerinte így el lehet bukni egy kupadöntőt, hiszen végig fej-fej mellett voltunk.

 

Egy büntetőrúgások után befejeződő finálé után lehet beszélni olyasmiről, hogy a győztes jobb volt-e a legyőzöttnél?

- Én nem éreztem, hogy a Ferencváros sokkal jobb lett volna. Eldönthettük volna a győzelem sorsát a rendes játékidő utolsó perceiben; főleg Murka Benedek lehetőségére gondolok, ami sorsdöntő lehetett volna. Persze, ez nem panasz, Beni nem negatív hős, csak ugye ott megvolt az esélyünk, ám nem tudtuk gólra váltani.

 

Milyen volt ez a kupadöntő belülről?

- Nem volt szép meccs, inkább a küzdelem dominált. Amikor jönnek a tizenegyesek, bizony felmerült bennem, hogy ebből rosszul is kijöhetünk... Sajnos most mi húztuk a rövidebbet.

 

Több csapattársához hasonlóan önnek is ez volt az első kupadöntője. Milyen volt ilyen miliőben játszani?

- Nagyon jó. Azért is mondta jól az edzőnk, hogy jövőre is meg kell próbálni eljutni idáig, mert ezért érdemes. Már a felvezetés, a sajtótájékoztatók is élményt jelentettek számomra, nagyon jó érzés egy ilyen döntő részesének lenni. Bár nem volt teltház, sokan voltak, remek élmény marad ez az este. Azt sajnálom még, hogy már 32 éves vagyok, mégis csak most volt lehetőségem először megtapasztalni ezt, ám remélem, pályafutásom vége felé lesz alkalmam bepótolni.

 

Így indult a Vasas-tábor a kupadöntőre - NB1.hu

Három évtized telt el a legutóbbi Vasas-trófea óta

 

Másként készült erre a találkozóra, mint akár egy bajnokira?

- Igyekeztem mindent úgy csinálni, mintha normális bajnokiról lenne szó, próbáltam nem túlizgulni ezt a napot. Otthon szinte alig mertek hozzám szólni, úgyhogy azért éreztem, hogy ez a nap más. Szerettem volna megkoronázni a kupával…

 

Láthatóan már a pályán is elérzékenyült…

- A végén azért kezdtem el sírni, mert láttam, hogy a családom is a lelátón ül, s ez letaglózott. Rossz érzés, mert miattam jöttek ki, én pedig bár megpróbáltam visszaadni nekik azt a rengeteg támogatást, amit tőlük kapok, most úgy érzem, nem úgy teljesítettem, ahogy szerettem volna. Remélem, elmúlik ez az érzés.

 

A hosszú idény után most a pihenésé a főszerep?

- Már csütörtöktől szabadságon vagyunk, 11 napunk lesz. Fizikálisan és pszichésen is megterhelő volt ez a szezon, lehet, jobb lett volna, ha több idő jut. Nekünk mégis újdonság volt, hogy a dobogóért játszunk. Pozitív értelemben vett nyomás volt végig a csapaton, amit nem mindig volt egyszerű kezelni. 

Legfrissebb híreink