A válogatott szurkolói csoportja az idei évről, Eb-ről, célokról

Budapest – „Ultrák nélkül nincs hangulat, a hangulat pedig igenis a labdarúgás része.”

Forrás: Farkas Zsolt/nb1.hu

A válogatott szurkolói csoportját, Carpathian Brigade-ot kérdezte az ultrashungary.com többek között arról, hogy kinek mit jelent ma futballszurkolónak lenni itthon, mik a jövőbeli céljaik és mit gondolnak a mai lelátói utánpótlásról.

 

„Büszkeség, összetartás és egy kissé az árral szembeni kitartás. Az ultrák sosem tartoztak a társadalmilag közkedvelt, elfogadott kategóriákba. Persze ez nem is baj. Cserébe többé-kevésbé ez megmaradt egy összetartó-zárt világnak. Az elmúlt években azonban bebizonyosodott, hogy ultrák nélkül nincs hangulat, a hangulat pedig igenis a labdarúgás része. Szerencsére az elmúlt év túrái, hazai meccsei, az EB mind-mind jó alkalom volt arra, hogy megmutassuk, hogy a válogatott mellett állunk és a csapatnak is szüksége van ránk. Mi itt leszünk akkor is, ha már a körúton hömpölygő több tízezres tömeg a tv-ben sem nézi meg a meccseket.”

 

Mik a CB jövőbeni céljai?

 

„Az idei évünk nagyon mozgalmasra sikeredett. Sok túra, nagy vonulások, jó látványok a stadionban, jó megjelenések a vízilabda, illetve futsal meccseken. Mondhatnánk, hogy a cél lehetne az idei szint megtartása, de egyrészt nem fogunk minden évben EB-n részt venni, másrészt pedig szeretnénk még kreatívabb látványokkal, pörgősebb, új dalokkal színesíteni a válogatott lelátói életét. Célunk még, hogy idegenben minél egységesebb táborként jelenhessünk meg. Van még mit tennünk, de úgy érezzük 2016 egy nagy mérföldkő volt nálunk, bízunk a hasonló folytatásban. Ha hosszú távra tervezünk, azt kell hogy mondjuk, a csoportunknak el kell érnie azt a szintet 2019-re, hogy az új Puskás Ferenc Stadiont méltóképp használatba vehessük.”

 

Majd arról is szó esett, vajon mit gondolnak a mai lelátói utánpótlásról.

 

„A válogatott meccsek némileg kivételesnek számítanak a magyar fociban. A sikeres válogatott miatt szinte mindig telt ház előtt játszunk itthon. A B lelátón alsó hangon is 4000 ember jelenik meg egy meccsre, akik közt rengeteg a lelkes fiatal. Persze kevesekben van meg az elköteleződés, hogy azon kívül, hogy pár havonta kimegy a válogatott meccsekre, valami mélyebb dologba nyúljon, de azért is dolgozunk ott a lelátón, hogy egyre többen érezzék azt, hogy ez a fanatikus szurkolói életforma egy jó dolog. Az ultra életforma időnként lemondást, munkát igényel, de ha valaki ebbe belekóstol és az elköteleződés is megvan benne, akkor ott is ragad a lelátón. Ez a lehetőség adott nálunk, a CB-n belül is, aki fiatal, lelkes, tenni akar a válogatott lelátójáért, azelőtt nincsenek zárt kapuk.”

 

És mi volt a Európa-bajnokság legemlékezetesebb momentuma a válogatott szurkolói csoportja számára?

 

„Nehéz kiemelni olyan momentumot, hiszen csoportunk legszebb napjait éltük át Franciaországban. A gyülekezőhelyek varázsa, a készülődés, amikor beálltunk a sor elejére a drapival és láttuk a mögöttünk lévő tömeget... Ezek mind-mind olyan pillanatok voltak, amiket soha nem fogunk elfelejteni és köszönjük minden szurkolótársunknak, aki részese volt a vonulásoknak és velünk szurkolt ebben a két hétben.”

Legfrissebb híreink