A topligás légiósainkkal az Eb-sor végén kullogunk

Európa – Ebből az összehasonlításból nem mi jövünk ki a legjobban!

Forrás:

360 olyan futballistája van a labdarúgó Európa-bajnokságra kijutott 24 válogatottnak, akik Európa öt legerősebb (angol, francia, német, olasz, spanyol) bajnokságában játszanak. Magyarországot négy játékos képviseli, akik szóba jöhetnek a válogatott keretben: Szalai Ádám (Hannover), Kleinheisler László (Werder Bremen), Balogh Norbert (Palermo), Bogdán Ádám (Liverpool) - írta az Index.

 

A futball statisztikáit kutató svájci független intézet, a CIES ezúttal azt vizsgálta, hogy az Eb-résztvevő országok hány játékost adnak ezekbe a bajnokságokba, azok hány percet vannak a pályán, illetve hány pontot szerez velük a csapatuk.

 

Elég siralmas a helyzet, hiszen a szinte csak hazai bajnokságban futballozó oroszokat előzzük meg ezen a listán (Cserisev és Kerzsakov a kivétel).

 

A négy magyar játékos tavaly június óta 857 percet töltött a pályán, és csapataik 0,94 pontot szereztek átlagban meccsenként. Még két magyar játszik topbajnokságban: Huszti Szabolcsot feltehetően azért nem számolták bele, mert már régen visszamondta a válogatottságot, Megyeri Balázs pedig még nem kapott lehetőséget a Getaféban a bajnokságban.

 

A listát magasan az öt topbajnokság válogatottja, közülük is kiemelkedően a francia vezeti 66 691 perccel. Az első nem topligás válogatott a svájci, amelynek 22 játékosa kapott helyet az elitben. A belga és a portugál válogatott is előkelő helyen áll, a kelet-európaiak közül a lengyel és a horvát csapat magaslik ki.

 

Az is egy érdekes összevetés, hogy a magyarral megegyező, négy játékosa van a törököknek és a velünk egy csoportban szereplő Izlandnak is, mégis az a négy futballista több mint hétszer annyi időt töltött a pályán, mint a mieink.

Legfrissebb híreink