nb1.hu

A szurkolóknak üzent a Honvéd edzője, kecskeméti dicséret – reakciók

Egyik csapat sem kapott gólt.

A HONVÉD JELENTÉSE:

"Az egyszeres Szlovén Kupa-győztes, háromszoros bajnoki harmadik, jelenleg a második ligában szereplő Rudar Velenje ellen zártuk az alsómaráci edzőtábort, a negyedik felkészülési találkozónkon pedig a két klub megegyezése értelmében 120 perces mérkőzést játszottunk. Ez volt egyébként a 10., szlovén rivális elleni találkozónk, s bő két órával később elmondhattuk, hogy továbbra is veretlenek vagyunk, immár nyolc sikernél járunk a két döntetlen mellett.

A mérkőzés első pozitívumát rögvest a rajtnál regisztrálhattuk, hiszen kihagyását követően Nenad Lukic újra játékra jelentkezett, sőt majdnem góllal indított, fejese csak centikkel pattant le a lécről a gólvonal elé. (Vagy mögé.) Az előző idénybeli házi gólkirályunk (aki a terveknek megfelelően 30 percet játszott) lehetősége után is támadásban maradtunk, kontrolláltuk a játékot, főleg Zsótér Donát volt elemében, de idővel másik szélsőnk, Vidar Jónsson is több veszélyes megmozdulással jelentkezett. Sőt, végül az izlandi játékosunk szerezte meg a vezetést, Tamás Krisztián labdaszerzése és sprintje után remekül helyezett a hálóba. A teljes bal oldalt bejátszó Tamás egyébként nemcsak Jónssonnak, hanem szobatársának, Zsótérnak is kiosztott egy gólpasszt, így az első óra végén már 2–0-ra vezettünk.

A térfélcserét követően is hasonló mederben folytatódott a mérkőzés, talán kevesebb helyzetünk volt, de mi irányítottunk, Szappanos Péter, majd később Tomás Tujvel és Dúzs Gellért kapuja is alig forgott veszélyben. A 79. percben ismét videóért kiáltottunk volna, ezúttal Kerezsi kísérlete landolt a gólvonal (számunkra nem megfelelő) oldalán, és bár fiatal szélsőnk így gól nélkül maradt, negyedórával később pontos beívelést remek mozdulattal fejelte a hálóba Lukas Klemenz.

A hajrára már csökkent a tempó, a Velenje is vezetett néhány veszélyes akciót, védelmünk azonban rendre a helyén volt és előbb vagy utóbb, de felszabadított, nem véletlenül emelte ki Tam Courts is, hogy kapott gól nélkül hoztuk le a találkozót.

A vége 3–0 lett, így a Lendava (4–0) és a Velenje elleni győzelem mellett egy-egy döntetlennel (Arsenal Tivat, 2–2) és vereséggel (Varazdin 0–1) végeztünk az edzőtábor négy felkészülési mérkőzésén.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

BUDAPEST HONVÉD FC–RUDAR VELENJE (szlovén) 3–0 (2–0)

Radenci

V: Matej Kapun (N. Tusak, R. Filipic)

G: Jónsson (37.), Zsótér (56.), Klemenz (96.)

Honvéd: Szappanos (Tujvel, 61., Dúzs, 92.) – Szabó A. (Szabó T., 61., Benczenleitner, 85.), Prenga (Lovric, 61.), Batik (Klemenz, 85.), Tamás K. (Doka, 61.) – Mitrovic (Kocsis D., 61.), Bocskay (Gomis, 85.), Plakuschenko (Eördögh, 85.) – Jónsson (Kerezsi, 61.), Lukic (Traoré, 31.), Zsótér (Keresztes, 85.)

Vezetőedző: Tam Courts

Velenje: Tommer – Karabatic, Tubic, Bicanic, Kladar, Hrovat, Kocar, Kanceljak, Wirekoh, Kosic, Saramago. A 60. perctől: Sekulic (Bijuk, 92.) – Mezga, Bordeu, Boskovic, Vosnjak, Spudic, Jovanovic, Kahvedzic, Baron, Verbic, Majcenovic

Vezetőedző: Simon Dvorsak
 

„A felkészülés során nem mindig az eredmény a legfontosabb, de azért tegyük hozzá, igenis sokat számítanak a sikerek, ezért is örülök ennek a győzelemnek – hangsúlyozta Tam Courts vezetőedző. – Tetszett, hogy sok helyzetet alakítottunk ki, ráadásul ismét nullára hoztunk egy meccset, ami szintén örömmel tölt el, összességében jó lehetőség volt számunkra ez a két hét, sokat segített a munkában, hogy itt lehettünk. Természetesen kell még a frissesség, kell még az energia a hátralevő két hétben, és ezen dolgozunk majd otthon, Kispesten. A játékosok most kapnak pár nap pihenőt, amit a családjukkal tölthetnek, aztán a jövő héten folytatjuk a munkát, készülünk a szezonra, nagyon várom, hogy a Bozsik Arénában, a szurkolóink előtt futballozhassunk.“

A KECSKEMÉT JELENTÉSE:

"Csapatunk a Putnok elleni 4-0-os sikerrel zárta le a heti munkát, és a mérkőzést követően Szabó István stábjáról és játékosairól is elismerően beszélt. 

– Hét edzés és egy edzőmeccs után egy jó NB III-as csapattal szerettünk volna játszani szándékosan a hét zárásaként. A Putnok illet ebbe, hiszen a nyáron már több szép eredményt is elértek papíron erősebb ellenfelekkel szemben. A játékidő lehetőséget adott arra is, hogy gyakoroljuk a támadójátékot. Nehéz időszak ez már a stábnak és a játékosoknak is, hiszen mentálisan és fizikálisan is lemerülőben van mindenki, de ez normális. Amit a hétre terveztünk, azt sikerült megvalósítani, ezért mindenkinek jár a dicséret és az elismerés. Most 90 perces terhelést kaphattak a játékosok, egyedül a kreativitást hiányoltam picit, de meglátszott a fiúkon az eszéki meccs komoly futómennyisége is. A következő héten már a frissességre, a taktikai elemekre, a csapatjáték csiszolására helyezzük a hangsúlyt a bajnoki rajt felé közeledve – értékelt vezetőedzőnk."

Kapcsolódó hírek