A "szomszédban" folytatja Halmosi

Nem tartott sokáig a visszavonulása.

Forrás: haladas.hu

Az osztrák Landesligában szereplő Markt Allhauban futballozik nyárig a Haladás labdarúgócsapatának volt csapatkapitánya, Halmosi Péter - számol be róla a vaol.hu.

Korábban már beszámoltunk róla, Halmosi Péter furcsa körülmények után döntött úgy, hogy felhagy a profi focival: a játékos kontraktusa tavaly június 30-án járt le Szombathelyen, és mivel nem kapott szerződéshosszabbítási ajánlatot a vasi klubnál a középpályás januárban bejelentette, hogy felhagy a profi futball-lal.

A 41. évében járó korábbi 35-szörös válogatott futballista azonban akkor már ekkor jelezte, alsóbb osztályban szívesen folytatná tovább a játékot. 
Mint kiderült Halmosi aláírt az osztrák negyedosztálynak megfelelő Landesligában szereplő UFC Markt Allhau együtteséhez. Nagy távolságot nem kell utaznia a szélsőnek, az osztrák település ugyanis csak ötven percre található Szombathelytől.

 

Halmosi visszavonul: újabb nyilatkozat - NB1.hu

Forrás: MTI Halmosi Péter szerdán jelentette be a visszavonulását. A Nemzeti Sportnak nyilatkozó labdarúgó elmondta, nem akar többet várni a Haladás hívására, ezért szögre akasztja a cipőjét. Az interjúban Halmosi kijelentette, szerinte az NB II-ben tudott volna segíteni a szombathelyi együttesnek. Düh helyett csalódottságot érez Halmosi a kialakult helyzet miatt.

 

"Miután megjelent az újságokban, hogy abbahagyom a profi focit, rengeteg magyar megyei I-es és osztrák csapat megkeresett – mondta Halmosi a vaol.hu-nak.

Végül a nyárig, azaz a bajnokság végéig az osztrák Landesligában szereplő Markt Allhau-hoz írtam alá. Újdonsült csapatom jelenleg a kiesés ellen küzd, de csupán egy pontra van a bennmaradó helytől. Egy magyar csapattársam van, de három horvát és egy szlovák futballista is erősíti a csapatot.

Heti három edzésre és a meccsekre járok ki. Csapattársaim tudják ki vagyok, az osztrák újságok is nagy terjedelemben foglalkoztak az átigazolásommal. Fiatal az együttesünk, a gárda nagy része 24-25 éves. Már három edzőmeccset játszottam, voltam védekező középpályás, bal oldali középpályás és szerepeltem az ék mögött is.

Habár játékban korábban sokat kihagytam, fizikálisan nincs gondom –szeptember végéig edzésben voltam – és szerintem legkésőbb egy hónap múlva minden téren utolérem magam. A bajnokság március 6-án kezdődik, nyilván az a célunk, hogy bennmaradjunk a bajnokságban, amiben fontos szerep jut nekem is."

Halmosi: a klubikon életútja - NB1.hu

Forrás: haladas.hu Az év elején beszámoltunk róla, hogy Halmosi Péter felhagy az aktív labdarúgással, mivel klubjától, a Szombathelyi Haladástól senki sem jelezte számára, hogy továbbra is számítanak rá a klubnál, így a 40 éves játékos nem várt tovább és a visszavonulás mellett döntött.

Legfrissebb híreink