A szállás lefoglalva, biztosra veszik Nagy Ádám átigazolását

Budapest – Az olaszok háromcsillagos síparadicsomban rejtegetik a középpályást. FOTÓK

Forrás: ujpestfc.hu

Ahogy azt tegnap jeleztük, Nagy Ádám a magyar átigazolási piac nyári főszereplője – Dzsudzsák Balázst letaszítva trónról – újra képbe került a Benficánál, ugyanis portugál sajtóértesülések szerint nem tudott megegyezni a Serie A-ben szereplő Bolognával.

 

Ennek azonban jócskán ellentmond az a fejlemény, hogy a bolognai klub illetékesei állítólag szerdára már szobát foglaltak Nagy Ádámnak a csapat megszokott szálláshelyén, és bármelyik pillanatban bemutathatják.

 

Könnyen előfordulhat, hogy a Bologna már szerdán bemutatja Nagy Ádámot, akit egyes források szerint 3.5, más hírek szerint (prémiumokkal együtt) 4-5 millió euróért vásárol meg a Ferencvárostól. Erről helyi lapok újságírói erősítették meg a Nemzeti Sportot, s azt is elmondták, miért lenne sürgős a középpályás megszerzése.

 

„Láttam már egyet s mást a játékospiacon, így amíg nem vagyok szemtanúja annak, hogy a futballista magára húzza a csapat mezét a nyilvános bemutatáson, óvatosan kezelem a híreket – mondta a Nemzeti Sportnak Daniele Labanti, a Corriere di Bologna munkatársa. – Ettől függetlenül Nagy Ádám szerződtetése már-már biztos, a vita tudomásunk szerint már elsősorban a prémiumokról zajlik a Bologna és a Ferencváros között. Az átigazolás alapdíja 3.5 millió euró körül van, ehhez jönnek hozzá a különböző járulékos tételek a futballista és a csapat sikeres szereplésétől függően."

 

A következő szezonban a Serie A középmezőnyét megcélzó Bolognánál abszolút alapemberként számítanak a 11-szeres válogatott játékosra, akire a közhiedelemmel ellentétben nem az Európa-bajnokságon figyeltek fel.

 

„Május óta érdeklődik a Bologna Nagy Ádám iránt, és az Eb-n mutatott nagyszerű teljesítménye csak megerősítést jelentett, valóban jó ötlet az átigazolása – folytatta az olasz lap képviselője. – Hozzátartozik a történet hátteréhez Amadou Diawara botránya, a guineai légiós ugyanis nem jelent meg az edzőtáborban, így a vezetők számára pótlása hirtelen húsba vágó kérdéssé vált. Roberto Donadoni vezetőedző az ő helyére kívánja beépíteni a csapatba az újonnan érkezőt, és mivel minden bizonnyal ragaszkodik az általa olyannyira kedvelt 4–3–3-as hadrendhez, a magyar futballista valószínűleg az Andrea Pirlóéhoz hasonló, középső, szervező középpályás posztján szerepel majd.

 

Frissítés:

 

10.55: Az olasz ilrestodelcarlino.it úgy tudja, hogy a Bologna a háromcsillagos Hotel Solariában rejtegeti Nagy Ádámot, és csak arra vár, hogy véglegesítse a szerződését, majd bemutassa a közönségnek a magyar válogatott középpályást.

 

Nagy Ádám valószínűleg addig marad a Bologna Castelrotto településén fekvő hotelben, amíg pont nem kerül a transzfer végére.

 

 

Legfrissebb híreink