A Storck-csapat műfüvön hangolt a feröeri meccsre

Telki – Három újonc is góllal vette ki a részét a győzelemből.

Forrás: mlsz.hu

A magyar labdarúgó-válogatott a Feröer-szigetek elleni idegenbeli mérkőzéssel kezdi meg a 2018-as vb-selejtezősorozatát. A megfelelő felkészülés érdekében Bernd Storck csapata fellocsolt, műfüves pályán játszott tesztmérkőzést az U21-es csapat ellen Telkiben.

 

A tesztmérkőzést, némileg a feröeri körülmények szimulálása érdekében műfüvön játszották, az U21-es válogatott pedig a vb-selejtezős ellenfél játékával megegyező 4-4-2-es hadrendben és stílussal lépett pályára.

 

Bernd Storck szövetségi kapitány a mérkőzés előtt elmondta: fontos, hogy a pontos, számokkal alátámasztott fizikai felmérés tükrében meccsszituációkban is lássa a felnőtt csapatnál lehetőséget kapó, a hazai bajnokságban futballozó kerettagokat, illetve az U21-es válogatott játékosait.

 

A szövetségi kapitány stratégiai célja, hogy a fiatalok a válogatott közelségén keresztül is szokják a felnőtt csapat stílusát, megismerjék az elvárásokat.

 

- A mérkőzéssel hasznos tapasztalatokat szerzett a szakmai stáb, és maguk a játékosok is. A kinti körülményekhez hasonló, vizes műfüvön játszhattunk, ezúton is köszönöm Michael Borisnak, az U21-es csapat edzőjének, hogy segítették a felkészülésünk – mondta a mérkőzést követően Bernd Storck az mlsz.hu-nak

 

A körülményekkel kapcsolatban Bognár István – aki először kapott meghívót a felnőtt válogatott bő keretébe – elmondta: szokatlan volt ilyen típusú műfüvön játszani, mert kemény, lassítja a játékot, másképp kell reagálni bizonyos szituációkra. A játékos ugyanakkor hangsúlyozta, nem szabad, hogy rágörcsöljenek a körülményekre.

 

A tesztmeccsen, amelyen 4-2-re nyert Bernd Storck csapata. A gólokat Csiki Norbert, Bognár István, Böde Dániel és Kálnoki-Kis Dávid szerezték. A felnőtt válogatottban pályára lépett a sérüléséből felépült Fiola Attila is.

 

- Jó ötlet volt kipróbálni ezt a pályát, sokszor szinte tapad rá a labda, hasznos volt ezzel szembesülni – mondta Fiola, aki saját bevallása szerint egyelőre nyolcvan százalékos fizikai állapotban van a vb-selejtező előtt.

Legfrissebb híreink