A statisztika szerint is tényleg bajnokok lehetnek Gulácsiék - videó

Remekül sikerült az év első fele a lipcseieknek.

Forrás: RB Leipzig Facebook oldala

Sokan felkapták a fejüket, amikor Gulácsi Péter öt évvel ezelőtt a Salzburgból az akkori második ligás Lipcsébe tette át székhelyét.

Nem indult könnyen németországi karrierje, sokáig csak a második számú kapus volt új klubjánál, de a Német Kupában (DFB Pokal) nyújtott teljesítménye után egyre több szerep jutott neki, most pedig a Bundesliga II után már a Bajnokok Ligájában sem kérdés, hogy a magyar portással kezdődik az RB Leipzig összeállítása! A 29 éves játékost a mértékadó Kicker német szaklap osztályzatai alapján a Bundeliga legjobb kapusának választották az elmúlt szezonban.

Sikertörténete tovább folytatódik, hiszen a Willi Orbánt is a soraiban tudó csapat történelmet írt: első alkalommal lettek a Bundesliga őszi bajnokai!

A csapat edzője, Julian Nagelsmann "őrült" tavaszra számít, és szeretne a BL-ben is minél tovább jutni, február közepén Londoban lesz jelenésük, a Jose Mourinho edzette Tottenham ellen bizonyíthatnak. Bár a korábbi évektől eltérően, nem a Bayern-dominancia jellemzi a bajnokságot, igy is csak négy pont a bajorok hátránya, és mind a két Borussia, a Dortmund és a Mönchengladbach is igényt tart a "salátástálra".

Az őszi bajnoki cím egyébként abszolút megérdemelt, a legtöbb lőtt (48) mellé, az egyik legkevesebb gólt is kapták (20) a "Bikák". A statisztika is Gulácsiék sikerét vetíti előre, hiszen az 56 őszi bajnoikból 38 a szezon végén is pezsgőt bonthatott, 

Oliver Mintzlaff elnök viszont nem szeretne még a bajnoki címről beszélni, egyelőre a pihenést tarja most a legfontosabbnak, ami kicsit különleges lehet a magyar válogatott hálóőrnek, hiszen nyáron született kisfiúkkal itthon tölti az ünnepeket.

Legfrissebb híreink