A sportszichológus támogatja Dárdai formabontó ötletét

Váratlan húzással rukkolt elő

Forrás:

A felkészülési időszak kellős közepén egy hét szabadságot adott a Hertha BSC játékosainak Dárdai Pál vezetőedző.

 
A berlini csapat már június 28-án megkezdte a nyári alapozást, a játékosok pedig erre a hétre felmentést kaptak az edzések látogatása alól. A B.Z. című berlini lap azt írta, hogy a csapat a jó fizikai mutatók miatt kapott extra szabadságot, a játékosok évek óta nem voltak ilyen jó állapotban. Az újság megjegyezte, hogy ilyesmire még nem volt példa a Hertha történetében.
 

„A játékosok természetesen örültek a szabadnapoknak, de nem kényelmesedhetnek el, aktívan kell eltölteniük a hetet. Természetesen kaptak erőnléti feladatokat, hogy ne essen vissza a formájuk” – nyilatkozta Henrik Kuchno, a berlini csapat erőnléti edzője. A szakmai stáb egyébként a váratlan szabadságolással azt akarja elkerülni, hogy a játékosok belefásuljanak a kéthónapos munkába - vette észre az m4sport.hu.
 
Marc Löw, a Lipcsei Egyetem sportszichológusa szerint motivációs szempontból jó ötletnek tűnik Dárdaiék húzása, mivel így a játékosoknak van idejük fizikailag és mentálisan is feltölteni a tartalékaikat a felkészülési időszak második szakaszára. A szakember ugyanakkor hozzátette, veszélyei is vannak az alapozás megszakításának, mivel nem lehet kizárni, hogy egyes játékosok kiesnek a ritmusból.
 
A Bundesliga augusztus 24-én rajtol, a Hertha BSC másnap 15:30-tól játssza első meccsét hazai pályán a Nürnberg ellen.
 

Legfrissebb híreink