A rendőrség is nagy erőkkel készül a DVTK-Fradi mérkőzésre

Miskolc – Fokozott ellenőrzés lesz, több helyszínt is biztosít a rendvédelmi szerv.

Forrás: minap.hu

Szombaton 17.30 órától Miskolcon rendezik a DVTK–FTC NB I-es mérkőzést. A police.hu beszámolója szerint rendőrség a rendezvény helyszínét és az oda vezető közlekedési útvonalakat is biztosítja.

 

A találkozót a Sportrendezvényeket Biztonsági Szempontból Minősítő Bizottság javaslata alapján az országos rendőrfőkapitány kiemelt biztonsági kockázatú sportrendezvénnyé minősítette. A rendőrség Borsod-Abaúj-Zemplén megye közútjain a gépjárműforgalom jelentős megnövekedése, illetve a szurkolók utazásának biztosítása érdekében a mérkőzés előtt és után fokozott ellenőrzéseket hajt végre.

 

A rendőrség a borsodi megyeszékhelyre a 3-as számú főúton érkezőket a városba bevezető útszakasznál, míg az autópályán érkező FTC szurkolókat az M30-as autópálya Miskolc-Dél lehajtója után a Skoda autószalon előtt gyülekezteti, ahonnan a drukkerek szervezett formában, rendőri felvezetés és kíséret mellett utazhatnak tovább a stadionhoz. A vonattal Miskolcra érkező vendégszurkolók szintén hatósági felvezetés és kíséret mellett jutnak majd el a sportlétesítménybe.

 

A vendégszurkolók számára lényeges változás, hogy a korábban megszokott, részükre kijelölt parkoló helye megváltozott. A régi útvonalon ne próbálják megközelíteni a stadiont, mert ott építési munkálatok vannak folyamatban. A kijelölt új parkolóhely a Miskolc, Glanzer Miksa utcán található. A gépjárművekkel itt lehet megállni és innen kb. 300 métert gyalogosan kell megtenni a stadion beléptető kapujáig.

 

A 29-es számú autóbusz közlekedésében időszakos forgalomkorlátozás várható, így a hazai nézők a mérkőzést megelőző időben a DIGÉP felőli részről nem tudják tömegközlekedési eszközzel megközelíteni a stadiont.

 

A beléptető rendszer és az ehhez kapcsolódó előzetes regisztráció alapján a rendezők a szurkolók stadionba való belépési jogosultságát ellenőrzik. A fiktív, vagy más nevére szóló jeggyel bejutni szándékozók beléptetését a rendezők megtagadják.

 

Ehhez kapcsolódóan a rendőrség felhívja mérkőzésre látogatók figyelmét, hogy a fiktív adatokat tartalmazó jeggyel belépni kívánó szurkoló bűncselekményt követ el. Az ilyen eset rendőri intézkedést és büntetőeljárást von maga után.

Legfrissebb híreink