Erre a posztra tuti igazol a Kaposvár 

Maga a vezetőedző árulta el.

Forrás: Kaposvári Rákóczi/Facebook

Mint az utolsó helyen telelő Kaposvárról készített elemzésünkben jeleztük, a Rákóczi az utóbbi évek egyik legkellemesebb magyar futballcsodája. Végigvettük, hogyan jutott fel a semmiből a gárda az élvonalba, de azt is jeleztük, hogy sem az anyagi, sem az egyéb lehetőségei nem olyan erősek, mint a többi élvonalbeli gárdának.

Kaposvár: soha ne add fel! - ELEMZÉS - NB1.hu

2015 nyarára érkezett el az igazi mélypont, több évnyi, egyáltalán nem könnyű és sikertelen esztendő után. A Rákóczinál úgy készültek, hogy a gárda nem kapja meg a szükséges engedélyeket ahhoz, hogy az NB III-ban indulhasson, ezért a megye II-es szereplésre készültek a helyiek.

Így értelemszerűen a játékoskerete sem, amit tökéletes visszaadnak Waltner Róbert vezetőedzőnek a klubhonlapnak mondott szavai:

„Magunkhoz képest erősítettünk, nem az NB I-hez képest, így nem tudtuk a bajnokság elején felvenni az első osztály ritmusát. Nyáron azok a játékosok távoztak, akik még az NB III-ban sem voltak mindig kezdők. Az érkezők közül Csiki Norbert és Balázs Zsolt is erősítést jelent, a többiek sajnos nem váltak be. A legfontosabb igazolásunk védekező középpályás posztra Aljosa Vojnovic volt, aki hetven percet játszott, sokat bajlódott sérüléssel. Ezt a fél szezont úgy játszottuk végig, hogy nem volt kimondottan védekező középpályásunk. Nagy János oldotta meg ezt a feladatot, jó teljesítményt nyújtott, elégedett voltam vele, de ez nem az ő posztja, így erre a meghatározó pozícióra mindenképp igazolnunk kell.”

Élő közvetítés az átigazolásokról - karácsonykor sem állt le teljesen a piac - NB1.hu

 

Waltner arról is beszélt, amit az nb1.hu is megírt az elemzésében, hogy hiába a tetemes ponthátrány, a Rákóczit, egy-két alkalomtól eltekintve, nem igazán futballozták le a pályáról. Az éllovas FTC kétszer is csak 1 góllal győzte le, a Lokit meg kétszer megverte a Kaposvár.

„A jelenlegi keretből kilenc játékos már az NB III óta erősíti a csapatot, s most is sokszor lépnek pályára kezdőként. Óriási különbség van az osztályok között, kellett idő, amíg felvettük az NB I ritmusát. Amikor már eljutottunk erre a szintre, akkor jöttek az egyéni hibák. A statisztikák alapján futóteljesítményben az ellenfelek fölé nőttünk és a lelkesedéssel, valamint a hozzáállással sem volt gond, de többször is kijött az, hogy az ellenfélnél jobb képességű játékosok vannak, akik berúgták a helyzetetek, míg mi kihagytuk. Sajnos, több olyan játékos is van, aki nem tudta felvenni a ritmust.”

Legfrissebb híreink