A nyári átigazolási szezonra is gondolnak Felcsúton

Nem csak a Fradi elleni meccsre készülnek.

Forrás:

A bajnokságban negyedik helyen tanyázó Puskás Akadémiánál sincsenek edzések és meccsek sem. Mindezek ellenére nem állt meg teljesen az élet Felcsúton. A kialakult helyzetről a klub honlapja kérdezte Tóth Balázs klubigazgatót.

„Munkával telnek a napjaim, hiszen az élet nem áll meg, készülünk az előttünk álló feladatokra, például az elkövetkezendő nyári átigazolási időszakra is, úgyhogy rengeteg a tennivaló. Mint sokan, én is főként itthonról dolgozom, folyamatosan kapcsolatban állok az edzőkkel, valamint a labdarúgókkal, akiknek az otthonlét idejére egyéni edzéstervet állítottunk össze. A kialakult helyzetben mindenkinek fegyelmezetten és felelősségteljesen kell viselkednie, de a munkánkat el kell látnunk, készülnünk kell a későbbi folytatásra.”

A felcsúti játékosok is egyéni edzéstervet kaptak a kényszerszünetre, a kérdés az, hogyan ellenőrzik a játékosokat, hogy elvégzik-e a kötelező feladatokat.

„Amint arról már a vezetőedzőnk is beszámolt, a játékosok főleg futómunkát és erősítő gyakorlatokat végeznek, és kiépítettünk egy olyan rendszert, amellyel mindezt tudjuk ellenőrizni. A megfelelő eszközök rendelkezésünkre állnak, gondolok itt például az okosórákra vagy a GPS-es eszközökre. A programot a szakmai stáb szinte méterről méterre megtervezte, így minden labdarúgónk megkapja ugyanazt a terhelést, mint az edzéseken. Akinek otthon lehetősége van labdás gyakorlatokat végezni, azt is megteheti, de a hangsúly most főként az erőnléten és a dinamikán van.”

A Puskás Akadémiának is vannak idegenlégiósai, akik az Európára is jellemző határzárak miatt nem tudják meglátogatni távolban lévő rokonaikat.

„A játékosokat időben tájékoztattuk arról, hogy mi következik, és megkértük őket, hogy ne utazzanak külföldre, hiszen nem lehet tudni, hogy alakul a járványügyi helyzet. Tisztában vagyunk vele, hogy nincs könnyű dolguk, de most a legfontosabb, hogy a járványt átvészeljük. Örömmel mondhatom, hogy a fiúk nagyon fegyelmezettek, értesüléseim szerint mindenki elvégzi a munkáját, mivel látják, milyen a helyzet, nemcsak Magyarországon, hanem a környező országokban, illetve az egész világon.”

Tóth, akárcsak a többi klubvezető, folyamatosan kapcsolatban áll az MLSZ illetékeseivel is. A klubhonlap rákérdezett, lehet-e már tudni valamit arról, mikor folytatódhat a bajnokság.

 

„Többször beszéltünk a szövetséggel, pontos dátumot nem tudunk, most én úgy gondolom, még legalább négy-öt hetet várni kell a bajnokság újrakezdésére, egyelőre mi is eszerint tervezünk. Hogy aztán ténylegesen mit hoz a jövő, azt nehéz megmondani.”

 

A Puskás Akadémiának a következő meccse az FTC-vel lenne, a bajnokságból meg még 8 forduló van hátra.

„Jelen pillanatban jól állunk, hiszen a negyedik helyen vagyunk, harcban a dobogóért. Az előttünk álló fordulókban is jó teljesítményt várunk a csapattól, hiszen szeretnénk az első háromban végezni. Nagyon remélem, hogy ezt a célunkat el is érjük, hiszen pillanatnyilag erre minden esélyünk megvan. Azzal, hogy milyen a sorsolásunk a következő nyolc fordulóban, nem foglalkozunk, nem számolgatunk, mindig a soron következő meccs a fontos, amelyet természetesen meg akarunk nyerni. A Ferencváros következik majd, de nem gondolnám, hogy bármely más ellenféllel szemben sokkal könnyebb dolgunk lesz. Bárki ellen lépünk pályára, nekünk minden mérkőzésre ugyanúgy kell készülnünk és koncentrálunk, csak akkor tudunk kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtani.”

Sport365.hu - "Törölni kell az idei angol bajnokságot, ha a szezon nem fejeződhet be"

 

Legfrissebb híreink