A német szaklap állítja, megtalálták Dárdai sikereinek kulcsát

Berlin – Öt pontban foglalták össze, miért szárnyal a Hertha.

Forrás:

A német labdarúgó-válogatott kedd este játszotta le vb-selejtezőjét, de természetesen a Bundesliga is foglalkoztatja a legnagyobb szaklapot, a Kickert. Összegyűjtötték ugyanis öt pontban, hogy miért szárnyal a Hertha az idei bajnokságban. A berliniek a második helyen állnak a Bayern mögött, pénteken így látogatnak a harmadik helyezett Dortmundhoz – jelentette az Index.

 

Íme az öt tényező, ami jelentősen elősegítette a jó szereplését.

 

Hatékonyság. A gólhelyzetek 42,3 százalékát kihasználja a csapat. Minden ötödik lövésből gól lesz. Egészen pontosan 4,73 ez az arány. Az előszezonban messze nem voltak ennyire pontosak, ezért sem voltak ennyire eredményesek.

 

Új igazolások. Az érkezők lehetővé tették a nagyobb variálást, több játékrendszerben is képes felállni a csapat.

 

Fittség és sebesség. A Bayerntől kölcsönbe kapott nagy tehetség, Sinan Kurt azt mondja, extrém jó állapotban vannak. „A végjátékban gyorsabbak vagyunk, a döntő lépéseket mi tesszük meg, nem az ellenfél.” Az eddigi hat fordulóból csak a Bayern ellen nem nyerték meg a párharcok többségét.

 

4 gólszerző csere. Schieber kétszer, Stocker és Esswein. Hat meccsen ez kivételes arány, korábban írtunk már erről. „Több gólveszélyes játékosunk van, szélesebb a keret, ennek látjuk az eredményét” - jelentette ki Michael Preetz sportigazgató.

 

EL-kiesés. Nagy pofon volt, hogy a Bröndby 3-2-es összesítéssel átlépett a német csapaton, de előnyére vált az augusztus eleji figyelmeztetés. Utána Lustenberger elveszítette a csapatkapitányi karszalagot, és a bosnyák csatár, Vedad Ibisevic kapta meg. Hat meccsen öt gólt ért el. A BL-győztes Salomon Kalou hiánya észre sem vehető. Az elefántcsontparti csatár már teljes értékű munkát végez, visszatérhet hamarosan. De nem valószínű, hogy épp a Borussia ellen jön el a pillanat, vagy ha igen, akkor Dárdai újabb csodatételéről fogak cikkezni a lapok.

Legfrissebb híreink