A Mezőkövesd a Magyar Kupában sem lassítana - előzetes

A Kaposvár igyekszik meglepetést okozni.

Forrás: Mezőkövesd/Facebook

A Mezőkövesd messze a várakozáson felül teljesít ebben a szezonban az NB I-ben. Kuttor Attila csapata a harmadik helyen áll a táblázaton, de a második pozíciót birtokló MOL Fehérvár fórja csak 2 pont. A kövesdiek a bajnokság mellett a Magyar Kupában is versenyben vannak, a gárda a szintén NB I-es Kaposvárral csatázik a legjobb 16 között.

A párharc első mérkőzésén a Rákóczi szerezte meg a vezetést Ádám góljával a 62. percben. Aztán a hajrában a mezőkövesdiek akarata érvényesült: előbb Pillár egyenlített, majd Cseri állította be a 2-1-es végeredményt.

Magyar Kupa: meddig csodálhatjuk az NB III-as csapatokat? - ELŐZETES - NB1.hu

Szerdán folytatódnak a Magyar Kupa párharcai, kiderül, mely csapatok jutnak a legjobb 8 közé. III. Kerületi TVE-Dorogi FC A kupafordulót a III. Kerületi TVE-Dorog összecsapás nyitja szerdán 13 órakkor. Az "odavágón" a meccs elején 11-esből szerzett vezetést az NB III-as alakulat, de az egy osztállyal feljebb szereplő Dorog fordítani tudott, és végül magabiztosan, 4-1-re nyert.

Kuttor Attila elmondta, jó hangulatban várják a visszavágót. 

"Nagyon jó a hangulat az öltözőben a múlt heti két győzelemnek köszönhetően, ugyanakkor nem feledkezünk meg arról, hogy a Kaposvár elleni párharcban még csak féltávnál járunk. A somogyi csapat ellen ugyanolyan harcos mérkőzésre számítok, mint amilyen az első találkozónk is volt. Nem foglalkozunk azzal, hogy egygólos előnnyel várhatjuk a szerdai mérkőzést, úgy készülünk, mintha ez az egy találkozó döntene a továbbjutásról. Az, hogy itthon hátrányból fordítva sikerült győznünk, lélektanilag sokat jelentett az első találkozón, de most már nincs különösebb jelentősége, egy teljesen új összecsapásra készülünk. Ahogy eddig is, holnap is a saját erényeinket szeretnénk majd érvényre juttatni. Az edzéseken eldől, hogy ki milyen fizikai állapotban van jelenleg és annak függvényében döntünk majd a kezdőcsapat összeállításáról. Minden siker építi a csapatot, ezért nagyon örülnénk annak, ha sikerülne kivívni a legjobb nyolc közé jutást" - hangsúlyozta Kuttor.

Disztl László elárulta, az első meccs miatt csalódottság dolgozott a kaposvári játékosokban. A kaposvári mester hozzátette, fontos a csapatnak a kupaszereplés.

"Csalódottak voltunk az első mérkőzés után, hiszen az utolsó pillanatokban kaptunk ki, úgy, hogy egy-nullára vezettünk. Úgy éreztük, hogy több volt abban a meccsben, hiszen még az egy-egy is egy nagyon jó kiindulási pont lett volna a visszavágóra. Az viszont reményt ad a következő meccsre, hogy egy egy-nullás sikerrel tovább tudunk jutni. Bizakodva várjuk a találkozót, amely egy nehéz sorozat egyik állomása lesz mindkét csapat számára. A Mezőkövesd a bajnokságban próbálja őrizni a harmadik helyét, emellett a kupában is jól akar szerepelni, így két fronton is helyt kell állnia. Számunkra is fontos lenne egy jó kupaszereplés, amely adna egy lökést a csapatnak, és jó hatással lehetne a bajnokságra nézve. Az NB I-ben eddig nem állt mellénk a szerencse, reméljük, hogy a Magyar Kupában mellénk fog" - mutatott rá a Rákóczi edzője.

EMLÉKEZTETŐ:

Mezőkövesd–Kaposvári Rákóczi 2-1 (0-0)
Mezőkövesd, 500 néző. Vezette: 
Lovas László (Csatári Tibor, ifj. Varga Gábor)
MEZŐKÖVESD: Ryabenko – Eperjesi, Pillár, Katanec, Silye – Pekár, Nagy D. (Berecz Zs., 58.), Vajda S. (Cseri, 71.), Meszhi – Takács T. (Zivzivadze, 58.), Jurina. Vezetőedző: Kuttor Attila
KAPOSVÁR: Slakta – Ur, Nagy T., Szabó A., Hadaró – Farkas A. (Szakály A., 64.), Nagy K. – Palic (Balázs Zs., 76.), Trebotic, Borbély Á. (Nagy R., 72.) – Ádám M. Vezetőedző: Disztl László
Gólszerző: Pillár (82.), Cseri (90+2.), ill. Ádám (66.)

A szerdai program:

13.00: III. ker TVE (NB III)–Dorogi FC (NB II) (az első meccsen: Dorog-III. ker TVE 4-1)
17.30: Mol Fehérvár FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport) (az első meccsen: Újpest-MOL Fehérvár 0-0)
18.00: Szombathelyi Haladás (NB II)–Budapest Honvéd (az első meccsen: Honvéd-Haladás 1-0)
18.00: Kaposvári Rákóczi FC–Mezőkövesd Zsóry FC (az első meccsen: Mezőkövesd-Kaposvár 2-1)
18.00: ZTE FC–Lipót Pékség SE (NB III) (az első meccsen: Lipót Pékség-ZTE 3-1)
18.00: Paksi FC–Pécsi MFC (NB III) (az első meccsen: Pécs-Paks 1-2)
18.00: Puskás Akadémia FC–Békéscsaba 1912 Előre (NB II) (az első meccsen: Békéscsaba-Puskás Akadémia 0-3)
18.00: Dunaújváros (NB III)–MTK Budapest (NB II) (az első meccsen: MTK-Dunaújváros 3-0)

Legfrissebb híreink